ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN-ÖMER AYKAÇ

Son dönemlerde akademik alanda elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren ve dikkatleri çeken üniversitelerden birisi olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Türkiye’nin en büyük kampus alanındaki fiziksel yatırımlar da sürüyor. Ulusal ve uluslararası birçok alanda büyük ses getirmeyi başaran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) üçüncü nesil üniversite olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Akademik kadrosuyla yaptığı çalışmalar ve derecelendirmelerle dünya üniversiteleri arasına ismini yazdırmayı başaran YYÜ’de sağlık yatırımları da sürüyor. Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Van’a ve çevre illere hizmet veren YYÜ, yeni bir diş fakültesi ve hastanesi yapıyor. YYÜ’de Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi temel atma töreni gerçekleşti. Törende konuşan YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, her geçen yıl diş hekimliği fakültelerinin kontenjanlarında artış olduğunu belirterek, yeni bir binanın ihtiyaç olduğunu söyledi.

YYÜ’DE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE UYGULAMA HASTANESİ’NİN TEMELİ ATILDI!

Bölgenin ve kentin yükünü alacak olan ve yeni bir şifa kapısı olacak hastaneni temel atma töreni büyük bir tören ile gerçekleşti. Kentteki bir çok kurum, kuruluş ve STK temsilcisinin katıldığı törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı, “Yüzüncü Yıl Üniversitesi ağız ve diş sağlığı ile ilgili büyük ve güzel bir yatırım yapıyor. Bugün burada hem Van’ımız için hem Türkiye için hem de Vanlı hemşirelerimiz için çok kıymetli bir yatırım. Diş hekimliği fakültesi ve uygulama hastanesinin temel atma töreninde bu güzel etkinlikte burada bulunmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu işe liderlik yapan başta rektör hocamız olmak üzere ona destek veren bütün üniversite yönetimi akademisyenlere çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın Van’ımıza Vanlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden kalpten diliyorum. Van YYÜ bölgemizin çok kıymetli bir üniversitesi, buradaki akademik hayatın sürdürülmesi bilginin iletilmesi, yeni bilginin üretilmesi anlamında çok kıymetli akademisyenlerin olduğu bir üniversitedir. 41 yıllık tarihinde taş üstüne taş, tuğla üstüne tuğla koyan çalışanları olmuş akademisyenlerimiz olmuş hepsi müteşekkiriz.” dedi.

BALCI: BU HASTANE ŞİFA DAĞITACAK

Diş Fakültesinin bölge illere hizmet vereceğini dille getiren Balcı, “Bu ağız ve diş sağlığı ile ilgili diş hekimliği fakültesi hastanesi bittiği zaman diğer tıp fakültesi ile beraber çevre illerdeki insanlara da şifa dağıtacak, onların hayat kalitelerini yaşamlarına çok anlamlı önemli katkı sağlayacaktır. Kıymetli hocalarımızla beraber sadece katkı sağlamakta kalmayacak aynı zamanda da insanlara şifa dağıtacak geleceğin diş hekimlerine yetiştirmiş olacaktır. Bu yatırımın gerçekleştirilmesinde emeği geçen rektör başta olmak üzere, cumhurbaşkanlığı bütçesini ayıran strateji başkanımız sağlıkla ilgili kısmına onun ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda her alanda ilerliyor. Bu anlamda yaptığımız bu yatırımlarda hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyecektir. Emeği geçen bütün paydaşları teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞEVLİ: HEM ÖĞRENCİ HEM DE HASTA SAYISI ARTIYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ise, “Diş Hekimliği Fakültemiz akademik kadro ve fiziki altyapı bakımından büyük bir gelişim kaydetmiştir. Fakültemiz bugün yaklaşık 600 civarında öğrencinin eğitim öğretim faaliyeti yürütmektedir. Her geçen yıl diş hekimliği fakültemizin kontenjanları artmış ve 2023 yılında 108 birinci sınıf öğrencimiz daha fakültemizde eğitim almaya başlamıştır. Özellikle öğrenci sayısının, akademik idari kadronun artması ve hasta girişinin fazla olması gibi etkenler yeni bir binaya ve hastane ihtiyaç duyulmuştur.”

İki grup arasında eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı! İki grup arasında eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı!

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN YAPILMASINI UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR”

Şevli, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Sadece Van’a değil bölgemizdeki Muş, Hakkari, Bitlis ve Ağrı gibi yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusa hizmet veren tek diş hekimliği fakültesi ve uygulama hastanesi olarak hasta kabulüne devam edecektir. Fakültemizi bölgemize ve ülkemize hizmet edecek şekilde nitelikli diş hekimleri yetiştirmeyi ve mevcut kadrosunun hastalara üst düzey sağlık hizmeti sunmasını sağlamak amacıyla yeni bir diş hekimliği fakültesinin yapılmasını uygun görülmüştür. Daha önce Van ve çevre illerde diş problemi yaşayan çocuklarımız Diyarbakır veya Erzurum’a sevk edilmek zorunda kalıyordu. Çocuk diş hekimliği kliniği ile engelledik. Aileleri de bu yükten ve zahmetten kurtarılmış olması da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.”

“ÇAĞA UYGUN BİR ŞEKİLDE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Şevli, “Yeni binamızın tamamlanmasıyla birlikte inşallah tam teşekküllü bir diş hekimliği fakültesi ve uygulama hastanesini ilimize bölgemize kazandırmış olacağız. Şu anda 7 bin 700 metre kapalı alanda hizmet veren diş hekimliği fakültesi ve uygulama hastanesi şuan yapılan alan ile yeni binamızın tamlamasıyla üç kat daha büyüklükte 22 bin 432 metrekare kapalı bir alana sahip olacaktır. Günlük hasta girişi 600’ün üzerine çıktı, diş hekimliği fakültemizde yeni binamız sayesinde hasta tedavi hizmetlerimizi vatandaşımıza en iyi şekilde sağlayacağız.

Sağlık hizmetlerimizi çağa uygun bir şekilde güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu bina gelecekteki hekimlerimizi ve bilim insanlarımızı yetiştirmek için daha güzel daha iyi koşullar sunacak.”  Dedi.

GÖYA: YYÜ’DE BİN 200 YATAKLI HASTANENİN GEREKLİ OLDUĞU KANAATİNDEYİM

YYÜ’de öğrenci sayısı her sene artığını belirten Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, şunları söyledi: “Özellikle diş fakültesinin yeni bir binaya ihtiyacı vardı. Önümüzdeki 50 yıl için Van’ın sağlık alanındaki yatırımları için bu çalışmalar elzemdir. Yine YYÜ’de bin 200 yataklı hastanenin gerekli olduğu kanaatindeyim. Sadece sağlık için değil aynı zamanda tıp eğitiminin verilmesi, il dışı sevkin azaltılması, sağlık turizminin geliştirilmesi gibi birçok bir hastane binasına son derece ihtiyaç duymaktayız. Uzun süredir Van’da çalışan bir hekim olarak, tüm hekim arkadaşlarımla birlikte sayın valimiz ve rektörümüzden bir tıp binasını talep ediyoruz.”

Editör: Necmettin Dursun