Van’da, 1942 yılından bu yana faaliyet gösteren Kardeşler Çay Evi tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Kardeşler Çay Evi’nin, 6 adet çay çeşidinin karışımından oluşan kaymaklı çay adeta cezbederken, şeker de eski yöntemle kesiliyor. Zamana karşı direnen çay evi 81 yıldır yoğun ilgi görüyor. Öyle ki Van’a gelen vatandaşlar, Kardeşler Çay Evi’ne uğramadan kentten gitmiyor.

Sıfır sermaye! Günde 4-5 saat çalışarak ayda 150 bin lira kazanıyor Sıfır sermaye! Günde 4-5 saat çalışarak ayda 150 bin lira kazanıyor

VAN’DA 81 YILDIR TARİHE IŞIK TUTAN ÇAY EVİ: KARDEŞLER ÇAY EVİ

Özellikle bürokrasiden isimlerin yoğun ilgi gösterdiği çay evi açık müze görevi de görüyor. Çay evinde gazete küpürlerinin yanı sıra Vanspor’un da ilk kadrosunun yer aldığı posterler bulunuyor. Buluşmaların ana merkezi haline gelen Kardeşler Çay Evi’nde tesbih ve yüzükler de satılıyor.  Hacı İhsan Usta’nın yanında çırak olarak işe başlayıp şimdilerde çay evinin sahibi olan Dolayı Öztürk, bu kültürü yaşatmak için emek sarf ediyor.

DOLAYI USTANIN ÇAY EVİNDE KIŞ YOĞUNLUĞU

Kardeşler Çay Evi’nde gelenekselleşen ‘tarçın çayı’ kışın gelmesiyle müşterilerine ikram edilmeye başlandı.

Tarçın çayına yoğun ilgi olduğunu dile getiren Dolayı Öztürk, “Coğrafyamız soğuk bir coğrafyadır. Yaklaşık 1 aydır müşterilerimizin tarçın çayı talebi vardı. Biz de 1 Aralık’ta tarçın çayı yapmaya başladık. 4 gündür tarçın çayı yapmaya başladık ama yoğun bir ilgi var. Çay evimizde tarçın bereketi var. Tarçın çayını 6-7 bitkinin karışımıyla yapıyoruz. Çayımızı özenle yapıyoruz. Tarçın çayını içen müşterilerimiz kışın hasta olmuyor. İnsanımız bu soğuk mevsimde tarçın çayını içmek için adeta sıraya giriyorlar. Çünkü tarçın çayı bütün hastalıkların birebir ilacıdır. Biz buna tarçın çayı şifası diyoruz. Şifa niyetiyle çayı yapıyoruz. Talep yoğun. Tarçın çayını tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMA NUR POLATCAN- ORHAN SAĞLAM