Peşmerge Güçleri 70.Tümen Komutanı Şêx Cafer Mistefa, Şengal’i kurtarma operasyonunun ne zaman başlayacağının netlik kazanmadığını söyledi.

K24’e konuşan Peşmerge Güçleri 70.Tümen Komutanı Şêx Cafer Mistefa, Şengal operasyonun başlaması için bir süre belirlenmediğini söyledi.

Şêx Cefer bazı yayın kuruluşlarının kendilerinin bir tarih belirlediğini belirterek, Peşmerge Güçleri Komutanlığı’nın operasyonun başlama tarihini belirlemediğini söyledi.

Şêx Cafer Mistefa, Şengal’deki Kürd güçleri arasında bazı çelişkiler yüzünden operasyonun geciktiği haberlerinin de doğru olmadığını belirtti.

Peşmerge Güçleri 70.Tümen Komutanı Şêx Cafer Mistefa, Şengal’i kurtarma operasyonu için iyi bir hazırlığa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Koalisyon uçaklarının bazı güçler arasında ayrım yapıyor iddialarına ilişkin ise Şêx Cafer Mistefa, koalisyona bağlı savaş uçaklarının Kerkük ve Xaneqîn cephesinde istenilen düzeyde etkili bombardıman yapmadığını, bunun ise Heşdi Şabi güçlerinin varlığından kaynaklandığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu’na (AP) giden Peşmerge heyetinde yer alan Peşmerge Güçleri 70. Tümen Komutanı Şêx Cafer Mistefa, AP’de yaptıkları konuşmada, IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlara ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini kaydetti.

Şêx Cafer Mistefa, AP’deki  konuşmasında, Peşmerge Güçleri’nin tüm bölgeyi IŞİD teröründen koruduğunu anlattıklarını ifade etti.

Musul’un kurtarılma operasyonuna ilişkin ise Şêx Cafer Mistefa, ’’Böyle büyük bir operasyonu yapmak kolay değil. Bunun için Peşmerge, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ortak hareket etmesi gerekiyor’’ dedi.

Editör: TE Bilisim