30 takımın başvuruda bulunduğu ve 74 karşılaşmanın yapıldığı turnuva yerini renkli görüntülere bıraktı. Grup halinde daha sonra eleme usulü ile yapılan karşılaşmalar sonunda finale kalan Hürriyet Koleji ile Sümerbank Gençlik Takımı karşılaşması kıyasıya mücadeleye sahne olurken, final maçını Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın yanı sıra Van Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, Van Edremit Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Gündoğdu, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve vatandaşlar takip etti.

TURNUVANIN ŞAMPİYONU HÜRRİYET KOLEJİ OLDU

Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki! Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki!

Turnuvanın final karşılaşması Hürriyet Koleji ile Sümerbank Gençlik Takımı arasında yapıldı. Edremit İlçe Stadyumunda yapılan maç öncesi iki takım sahaya ‘Nehirden Denize Kadar Filistin Özgür Olacak’ pankartı ile çıktı. Ardından orta hakemin düdüğü başlayan maç, kıyasıya mücadeleye sahne olurken, rakibine karşı üstün bir futbol sergileyen Hürriyet Koleji, karşılaşmayı 3-0 skorla bitirdi. Maçın sona ermesinin ardından ödül törenine geçildi. İki takımın futbolcularını da tek tek tebrik eden Edremit Kaymakamı Yücel Erdem ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, katılımdan ve sergilenen futboldan dolayı teşekkürlerini dile getirdiler. Kaymakam Erdem ve Başkan Say, daha sonra turnuva üçüncüsü olan Arena Halı Saha spor oyuncularına ayakkabı, ikinci olan Sümerbank Gençlik takım oyuncularına eşofman takımı ve turnuvanın şampiyonu Hürriyet Koleji oyuncularına ise birer çeyrek altın hediye etti. Turnuvanın gol kralına ve en centilmen takıma da çeşitli hediyeler ve takımlara plaket verildi. Turnuva sonunda, Arena Halı Saha’ya üçüncülük, Sümerbank Gençlik’e ikincilik, Hürriyet Koloji’ne ise birincilik kupasını verildi.

“EDREMİT BÖLGENİN SPOR ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Turnuvaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İsmail Say, 30 takımın başvuruda bulunduğu ve 74 karşılaşmanın yapıldığını belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlemiş oldukları turnuvanın finalini gerçekleştireceklerini ve bunu da bu yıl ilçe stadyumunda yaptıklarını anlatan Başkan Say, “Özellikle yeri gelmişken, belirtmek isterim ki;  son 4-4,5 yılda yüzme havuzundan, semt sahalarına, ilçe stadyumuna kadar ve hemen arkadan yapımı süren spor lisesine kadar, bölgenin spor üssü olacak şekilde bir kampüs haline geldi. Sadece Edremit’e değil bütün bölgeye hizmet edecek tesisler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bu anlamda tüm bu yatırımlara emeği geçen il başkanlığımıza, milletvekillerimize ve bakanlarımıza ve tabiki de bizleri himayelerinde destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Final maçımızın da fair-play çerçevesinde geçmesini diliyorum” dedi.

Edremit Kaymakamı Yücel Erdem ise, finale kalan takımlara başarılar diledi. İlçe stadyumu ve diğer yatırımlarla birlikte bu bölgenin Van’ın ve Edremit’in adeta spor kampüsü haline geldiğini belirten Erdem, “İnşallah gençlerimiz başta olmak üzere herkes buradan faydalanacak. Bütün bölgeye sporcu yetiştirecek, spor salonları donatarak Van’ımıza hizmet ediyoruz. Ben bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ