Türkiye hafta sonu belediyelerde 5 yıl boyunca görev yapacak adayları seçecek. Önemli bir Kürt nüfuzuna sahip olan İstanbul’da Kürt seçmen seçimi büyük oranda belirleyecek olan kısım olurken sürerken CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu için Kürtçe seçim şarkısı geldi.

İMAMOĞLU’NDAN KÜRTÇE SEÇİM ŞARKISI

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu için yapılan Kürtçe uyarlama şarkı sosyal medyada gündeme otururken Kürtçe şarkıda dikkat çeken ifadelere yer verildi. Kürtçe Şemlê adlı eserden uyarlanan şarkıda, Kürtçe'ye saygı duruşu yer alırken videoda Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası görüntülerinin yanı sıra bir Kürt kadınla konuştuğu ve halacha yaptığı anların görüntüleri de yer aldı.

KÜRTÇE ŞARKI YAYINLANMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

Sosyal medyada kısa süre içerisinden gündem olan Kürtçe seçim şarkısı birlerce kişi tarafından görüntülendi. Ekrem İmamoğlu için bestelenen Kürtçe seçim şarkısının İmamoğlu’nun kampanyası tarafından yayınlanmadığı öğrenildi. Ekrem İmamoğlu için yapılan Kürtçe seçim şarkısının yazarı bilinmese de İmamoğlu'nun ekibi TELE1'e şunları söyledi: şarkının onlardan bağımsız olarak yapıldığını ve sosyal ağlarda gördüklerini söyledi.

İşte o seçim şarkısının Kürtçe ve Türkçe sözleri;

"Malê me Stenbole (İstanbul evimizdir)

Hevîya me İmamogliye (İmamoğlu umudumuzdur)

Stenbol nanê me te (İstanbul ekmeğimiz)

Ve jî bana sana (O da bizim nimetimizdir)

Ekremo lo Ekremo (Ekremo lo Ekremo)

Îmamogli ji me ye (İmamoğlu bizden biridir).

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ