31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye’nin önemli kentlerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol meydanında dün Vanlılar ile buluştu. Şimdiye kadarki en büyük Van mitinglerden birisi olarak gerçekleşen buluşmanın katılımcı sayısını Erdoğan 55 bin olarak açıkladı. Vanlılar ile buluşmasında sık sık kentle ilgili sevgisini dile getiren Erdoğan, Van’da CHP ve Dem Parti’ye göndermeler yaptığı konuşmasında önceki seçimde yeterli destek alamadığı Van’dan 31 Mart’ta tam destek istedi. Geçen seçim oranı için “Bu oy oranı aramızdaki muhabbeti ifade etmekten uzaktır” diyen Erdoğan, “Şehirler içinde divan kurulsa, ehli irfan Van’ı birinci seçerler” diyerek Erdoğan, “İşte bu Van’ı tek parti faşizminin taşıyıcısı ve onun kifayetsiz yöneticisine kurban ettiler.” dedi. Ak Parti döneminde Van’a yapılan hizmetlerden de söz eden Erdoğan, Büyükşehir ve 13 ilçe adayını sahneye çıkarıp “Adaylarımız size emanet” deyip 31 Mart’ta zafer sözü aldı.

A A 20240315 33998514 33998512 C U M H U R B A S K A N I V E A K P A R T I G E N E L B A S K A N I R E C E P T A Y Y I P E R D O G A N

ERDOĞAN: FİZANDA OLSAK BİLE GÖNLÜMÜZ VAN’A DÜŞER

Saat 15.00’te Van Beşyol meydanında toplanan ve 55 bin kişi diye açıkladığı kalabalığa seslenen Recep Tayyip Erdoğan, Van’daki konuşmasına Hakkari’den dönerken kaza geçiren AK Parti il yönetim kurulu üyesi Bilal Eryiğit’e rahmet dileyerek başladı. Ailesine ve teşkilata baş sağlığı diledi. Ardından büyük kalabalığa seslenen Erdoğan, “İpekyolu’nun hiç sönmeyen kutup yıldızı, medeniyetler beşiği, tabiatı, kültürü, insanı ile dünyanın gıpta ettiği Van’da sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hasretin cana düşer, çekmesi bana düşer, fizanda olsak bile gönlümüz Van’a düşer.” dedi.

“VAN’IN YÜZDE 38’LİK OY ORANI VAN İLE ARAMIZDAKİ MUHABBETİ İFADE ETMEKTEN ÇOK UZAKTIR”

Bu sözlerin ardından konuşan Erdoğan, “Biz de Van’a gönlümüzü hasret pınarından kana kana doyurmak için her fırsatta size koşuyoruz, Van’a koşuyoruz. İyi gününüzde de kötü gününüzde hep yanınızda olduk. Özü sözünden ayrılmayan Şehri-Van da bizi hep bağrına baştı. Geçtiğimiz Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanlığında yüzde 38 buçukluk oy oranı ile şahsıma verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tabi bu oy oranı Van ile aramızdaki muhabbeti ve bağı ifade etmekte uzaktır.”

A A 20240315 33999028 33999025 C U M H U R B A S K A N I V E A K P A R T I G E N E L B A S K A N I E R D O G A N V A N D A

“VAN’I DA BÜYÜK OYUNA ALET ETTİLER”

“Ardından CHP ve DEM Parti ile ilgili eleştiriler dile getiren Erdoğan; “Biliyorsunuz mayıs seçiminde karşımızdaki CHP adayı etrafında birleştiler. Ülkemizde tek parti faşizminin acılarını bilmeyen yoktur. Yediden bu zihniyeti diriltmek için var gücüyle çalışan CHP’yi ve adayını getirip size dayattılar. Sizlerin kapınızın önünden geçilmeyeceğiniz isimleri iradenize ipotek koyarak meclise taşıdılar. Hatta cumhurbaşkanı yapmak istediler. Van’ı da bu oyuna alet ettiler.”

AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

A A 20240315 33998902 33998899 C U M H U R B A S K A N I V E A K P A R T I G E N E L B A S K A N I E R D O G A N V A N D A

“ŞEHİRLER İÇİNDE BİR DİVAN KURULSA, EHLİ İRFAN ŞEHRİ VAN BİRİNCİ OLUR”

Erdoğan konuşmasında ayrıcı; “Oysa şehirler içinde divan kurulsa, ehli irfan Van’ı birinci seçerler derler. İşte bu Van’ı götürüp tek parti faşizminin taşıyıcısı ve onun kifayetsiz yöneticilerine kurban ettiler. Bugün aynı oyunu yine sahnelemenin peşindeler. Fiyakalı ifadelerle gizlemeye, saklamaya çalıştıkları ittifaklarla sizlerin iradesini bir kez daha satılığa çıkardılar. ‘Şu ilçe seçin bu meclis üyesi benim’ hesabı yaptılar. Kazanmak için değil kaybetmek için çalış mantığını devreye soktular. Kurdukları bu çarpık oyunla milletin aklıyla alay ettiler. İşin içine destek deste paraların girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak yalan üstüne yalan söyleyerek arsızca etrafa saldırarak, milleti aşağılayarak kimse kendini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu kirli oyunların hesabını 31 Mart’ta soracak.” Dedi.

ERDOĞAN, 55 BİN KİŞİNİN KATILDIĞINI SÖYLEYİP “İŞTE BENİM AHRETLİĞİM VAN BUDUR” DEDİ

“Bugün buradan milli irade tokadının ilk seslerini duyuralım mı? Şimdi girerken arkadaşlara dedim ki emniyet şu anda karşımızda ne görüyor. Verdikleri rakam 55 bin. Maşallah.” Diyen Erdoğan, “Dünyada Van, ahiretten iman, Allah’ına kurban Recep Tayyip Erdoğan.” pankartını okuduktan sonra; “Ben de sizlere sevdalıyım. Sizleri karanlık gündemlerine meze etmeye hazırlananlara hak ettikleri cevabı vermeye var mısınız? Vanlının desteğini sapkın ideallere taşımaya çalışanlara dur demeye var mısınız? Van’ın geleceğini umursamayanların, mahşeri vicdanlara mahkûm etmeye var mısınız? Van’ı kendisi için değil emperyalistlere hizmet etmek için kurtarmaya var mısınız? İşte benim gönüldaşım ve ahretliğim olan Van budur.”

ERDOĞAN: DEM DEDİĞİNİZ PARTİDE KİMİN İRADESİ KİMİN ELİNDE BELLİ DEĞİL

Ardından Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü ile ilgili konuşan Erdoğan, 2023 yılında dile getirilmeye başlayan Türkiye Yüzyılı vurgusunu Van’da bir kez daha yineleyerek, muhalefet partilerine sert eleştiriler sundu. Erdoğan, “CHP dediğiniz CHP değildir. Bu tabela altında toplananlar bir titan zincirinin halkaları, rantiyenin dişlileri olmuştur. DEM dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil. Bu yapının gerçek anlamda bir siyasi faaliyeti, ülkenin ve milletin hayatını değiştirecek bir projesini ve gayretini gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü bu yapının tek misyonu Türkiye’nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir. Miras yedisinden partimizin eskisine kadar, ötekileri söylemeye gerek bile duymuyorum, Türkiye’de ülkenin ve milletin güvenliği, huzuru, selameti ve refahı için çalışan çabalayan ter döken, mücadele veren sadece biz varız. Cumhur ittifakı bu yüzden saldırıların hedefindedir.”

“BAYRAMDAN ÖNCE 31 MART’TA MİLLİ İRADE BAYRAMINI KUTLAYACAĞIZ”

“Ne diyor türküde? Giderim Van’a doğru, yolum İran’a doğru. Kes başım kanım aksın, kadir bilene doğru. Akıttığımız her damla ter kadir kıymet bilene feda olsun, helal olsun. Ama kadir kıymet bilmeyip de sırf ülkenin ve şehirlerin kaynaklarına göz dikenlere eyvallah etmeyiz. Van’ı en güçlü şeklide yapınızda görmek istiyoruz. Öyle bir ses verin ki Van gölünün etrafında duymayan kalmasın. İnşallah Ramazan-ı Şerif’in bayramı gelmeden 31 Mart’ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Seçime az kaldı bunun için hep beraber gece gündüz çok çalışacağız. Rabbim sizden razı olsun.” Dedi.

VAN’A YAPILAN YATIRIMLARI DA AÇIKLADI

Ardından AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden söz eden Erdoğan; “Bizim milletimize verdiğimiz her sözün, vizyonun ve programın gerisinde ülkemize kazandırdığımız eserler vardır. Her bir şehrimiz her bir insanımız bu eserlerden payına düşeni almıştır. Bu anlayış ile vana da son 21 yılda güncel rakamlarla 168 milyar lira kamu yatırımı yaptık Van’a. 168 milyar lira… Eğitimde 9 bin 974 yeni derslik, üniversitemizi büyüterek fakülte sayısını 19’a çıkardık. Gençlik ve sporda 8 300 kapasiteli yurt binaları açtık. 77 yeni spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahiplerine 21 milyar TL kaynak ayırdık. Engellilere yönelik Sosyal Hizmet kampusu yapmaya devam ediyoruz. Sağlıkta 500 yataklı merkez ve 400 yataklı bölge hastanesi olmak üzere 104 sağlık tesisi yaptık. Yapımı süren 15 sağlık tesisi var. Yatak kapasitesi 800 olan Van şehir hastanemizin projesini tamamladık. Yakında ihaleye çıkıyoruz. TOKİ vasıtasıyla 25 bin 736 konutu tamamladık ve teslim ettik. 2299 konutun yapımına devam ediyoruz. Acısı hala yüreğimizi yakan 2011 depremi yıkılan Van’daki yerleşim yerlerimizi yeni baştan inşa ettik.”

KUSKINIRAN VE BAHÇESARAY İÇİN TÜNEL MÜJDESİ GELDİ

“Bi bakın… Edremit bambaşka bir yer oldu. İktidara geldiğimizde il sınırları içinde 2 adet atık su tesisi varken bugün 8 atık su tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 84 üne hizmet veriyoruz. Van’daki 10 millet bahçesinden 6’sını tamamladık. Van Gölü Havza Koruma Eylem Planını hazırladık ve hayata geçirmeye başladık. Ulaştırmada 36 km’den aldığımız Van’ın bölünmüş yol uzunluğunu 497 km ye çıkardık. Van-Tatvan Yolu üzerinde bulunan 2376 Kuskunkıran tünelini çift yön olarak açtık. Devamı olan 4018 metrelik tünel için çalışmaya devam ediyoruz. Güzeldere tünelinin de bulunduğu yolu, Van Çevre Yolunu ve diğer yolları yapmaya devam ediyoruz.”

ERDOĞAN, VAN ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH VERDİ

“Ayrıca Van çevre yolunun kalan kısmını Erciş-Muradiye çaldıran yolunu, Van-Özalp Kapıköy yolunu, Edremit-Gevaş ayrımı yolunu, Adilcevaz-Erciş yolunu, Van-Muradiye ayrımı yolunu önümüzdeki yıl (2025), Erciş-Patnos yılını bir sonraki yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Şehrimize kazandırmakta kararlı olduğumuz bir diğer eser de Bahçesaray tünelidir. Demiryollarında da Van il sınırlarında mevcut hatları komple yeniledik. Van gölü ne gemi tesisi yaptık. İki feribotu işletmeye aldık. Edremit ve Dereboylu iskelelerini, Edremit tekne barınağını inşa ettik. Gevaş-Akdamar iskelesini onardık. Tatvan ve Van feribot iskelelerini yenilenmesini büyük oranda tamamladık.”

BAŞKALE İÇİN DE DOĞALGAZ MÜJDESİ GELDİ

Van Ferit Melen havalimanını yeniledik. Şehrimize 5 baraj. 18 sulama tesisi, 134 taşkın koruma tesisi, 5 gölet ve 4 hidroelektrik santrali inşa ettik. 11 barajın da inşaatı sürüyor. Son 21 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 374 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçiye 3 milyar TL gelir artışı sağladık. Şu an da inşaat çalışmaları devam eden 7 sulama tesisini daha açacağız. Vanlı çiftçiye 26 milyar TL tarımsal hibe desteği verdik. Yeni OSB bir de teknoparkı faaliyete geçirdik. Van-Erciş OSB’nin 25 hektar etabını bu yılın yatırım programına aldık. Gençlere ve kadınlara istihdam alanı açmak üzere Muradiye ve Özalp tekstil kent projelerini tamamladık. İstihdamı desteklemek için Vanlı işverenlerimize yaklaşık 3 milyar teşvik verdik. Enerjide Van, Çaldıran Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp ve Tuşba’ya doğalgaz arzını sağladık. Bu yıl içinde saraya 2025 yılında Başkale’ye doğalgaz arzını sağlayacağız. Ne kadar özetlersek özetleyelim yatırımlar anlatmakla bitmiyor gördüğünüz gibi…”

“VAN’A GÜVENİYORUM, 31 MART AKŞAMI BİZİM OLACAK”

Erdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı, “Allah’ın izniyle 31 marttan sonra bunlara büyükşehir ilçe belediyelerimiz ile iş birliği ile daha fazlasını ekleyeceğiz. İnşallah bu seçim ülkemiz için istismar siyasetinin eser ve hizmet siyasetinin aldığı bir önüm noktası olacak. Van, Türkiye Yüzyılı’nın biri olmaya aday. Biz bu süreci hızlandırmak için çalışıyoruz. Bu duygularla büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımız sizlere emanet ediyorum. Anın adaylara çok güçlü destek vereceğine inanıyorum. 31 Mart akşamı Van’dan inşallah belediye başkanlıklarını partimize hediye edeceksiniz. Ayrıca sadece Van’da oy kullanmıyoruz, İstanbul’da da Vanlılar var. Onları da arıyor ve gerekenleri söylüyorsunuz. Her yerde sesimiz çıkacak. Size güveniyorum. 31 Mart akşamı bizim olacak.”

Ardından Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, Van il Başkanı Emre Güray ve ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri ve teşkilat mensuplarını sahneye davet eden Erdoğan, Van ziyaretinin ardından Hakkâri mitingi için kentten ayrıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER