Yurt içi ve yurt dışı piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası’nın kritik faiz kararındaydı. Fed piyasaları yanıltmadan politika faizini yüzde 5.50 seviyesinde sabit tuttu. Peki karar sonrası altın ve dolar için beklentiler neler?

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sabah namazına giden imama silahlı saldırı! Sabah namazına giden imama silahlı saldırı!

“Piyasa hangi mesajları bekliyordu? Biraz daha güvercin beklentiler var. Piyasa kısa sürede bir faiz indirimine başlanacağı mesajının verilmesini bekliyor. Burada birkaç gerekçe var özellikle enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkması ile birlikte işsizlik seviyesinin son 2 yılın zirvesine çıkması, bu toplantıdaki gelecek mesajlarda bu iki konuya dikkat çekilerek daha dengeli mesajlar verilecektir.

Bazı ekonomistler de Powell’ın yavaşlayan ekonomik aktiviteye dikkat çekerek biraz daha güvercin, iyimser, faiz indirimi mesajı vermeden ilerleyen aylarda ekonomik aktiviteyi canlandırmak için ‘gereken adımları atacağız’ şeklinde bir açıklama yapmasını bekliyor.

Kaynak: MİLLİYET