Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından futbolculara ve teknik heyete yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından açıklama yaptı. Koç, “Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti” dedi. Koç ayrıca Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini de duyurdu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri 2 Nisan 2024’te yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 9 Nisan 2024’te bir araya gelecek. Sarı lacivertliler, futbol takımının Süper Lig’den çekilme dahil alınabilecek aksiyonları değerlendireceklerini açıkladılar.

PEKİ FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

TFF talimatlarının 24. maddesi şu şekilde:

Ancelotti'den çok konuşulacak Arda Güler yorumu! Ancelotti'den çok konuşulacak Arda Güler yorumu!

MADDE 24 – PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME (1)

Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

TÜRK FUTBOLUNA ETKİSİ NE OLUR?

Fenerbahçe’nin bir alt lig düşmesi durumunda Türk futbolunda büyük prestij kaybı yaşanır. Henüz kısa bir süre önce 3 yıllık sözleşme imzalayan yayıncı kuruluş beIN Sports’un sözleşmeyi fesh etme durumu söz konusu. Ayrıca rekabetin azalması nedeniyle de kulüplerin büyük gelir kaybı yaşaması söz konusu olur.

AVRUPA KUPALARINDA BİZİ NE BEKLER?

Türkiye şu anda ülkeler sıralamasında 9. sırada bu sebeple 2025-26 sezonu şampiyonu direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Fenerbahçe’nin ligden çekildiği gibi UEFA Konferans Ligi’nde de oynamazsa Sarı Laciverli ekibin bu sene topladığı tüm puanlar silinir. Böyle bir durumda da Türkiye ülkeler sıralamasında 9’dan 13’e düşer ve şampiyon takım direkt oalrak Şampiyonlar Ligi’ne gitme durumu uzun yıllar söz konusu olamaz.

Kaynak: TELE1 HABER