Ülkemizde son dönemlerde yaşanan gelişmeler Hükümetlerin baskısına boyun eğen patronların modern dilde “patronaj kıyımları” gerek medya sektöründe ve gerekse resmi kurumlarda çalışan meslektaşlarımızın karşılaştıkları aleni kıyımlar durmak bilmiyor.

 

Ülkenin geleceğine yön verenler ya hain ilan edilerek meslek alanının dışına itiliyor,  ya da biz gazetecilerin otosansür ve yöntemiyle hedef haline getirilme gerçeğini yaşıyoruz ne yazık ki.

 

İşin komik ve acı tarafı bu eylemleri yapanların çoğu demokrasi havarileri tarafında gerçekleştiriyor olması olayı daha da vahim kılıyor.

 

“Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir” atasözü de buradan net olarak olayın vahametini açıkça ortaya koymaktadır.

 

Düne kadar kendileri de haksızlıklara maruz kalmış ve demokrasi insan hakları söylemleri dilinden düşürmeyen yöneticilerin  “demo(krasi)” tuzağına nasıl düştüklerini görünce birinin bıyık altında gülmesi kadar abes görülüyor.

 

Demokrasiyi “demo” olarak uyguluyorlar galiba.

 

Ailesini ikame eden gerek medya sektöründe gerekse resmi kurumların basın bürolarında çalışan meslektaşlarımız karşılaştıkları zorluklar gün geçtikçe artıyor olması ne insan haklarına, ne dine, ne de “domo” olarak kullanılan demokrasiye uyar.

 

Her iki alandaki patronaj kıyımları acımasızca karşılarına çıkmaktadır.

 

Son olarak Van Ticaret odası (VATSO) da  ailesini geçindirmek için sadece işini yapan, giden ve gelecek yönetime bağlı kalmaksızın çalışan Arkadaşımız Şahabettin AKKUŞ’un  karşılaştığı “patronaj kıyımı” nedeniyle işinden uzaklaştırılması kabul edilir bir insani tavır olmadığı gerçeğini  görmekteyiz.

 

Umarım ki yeni yönetimin almış olduğu karar acele ve ölçülüp tartılmadan verilmiş olsun ki hatanın farkındalığını göre bilirler.

 

Son olarak meslektaşlarımız için de bu atasözüyle noktalamak istiyorum. “Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlıktır”

 

Herkes için alınan kararların sonu pişmanlık doğurmaması umuduyla hiç kimse için kendiniz kullandırtmayın.

 

Bizim işimiz sadece verileni doğru bir şekilde yerine getirmektir. Yöneticiler baki değildir ama sizler bizler bakiyiz bu alanda.