İsrail’in Gazze’ye saldırıları 39’uncu gününde devam ediyor. İsrail’in insanlık dışı saldırılarında on binlerce kişi hayatını kaybedip yaralanırken, dünyanın ve Türkiye’nin Filistin’e destekleri de devam ediyor. Van’da da Filistin’e destekler sürerken, Edremit Belediyesi bu kapsamda saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler anısına fidan dikme etkinliği düzenledi.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken, dünya ve Türkiye’den Gazze’ye destekler de sürüyor. Savaşın ilk gününden bu yana Filistin’in yanında olan Türkiye’de bu kapsamda çeşitli program ve etkinlikler düzenleniyor. Van da saldırıların ilk gününden beri Filistin halkının yanında olurken, İsrail’in insanlık dışı saldırılarına sert tepki gösterdi. Bu anlamda kentte çok sayıda program düzenlenirken, Edremit Belediyesi tarafından İsrail’in 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler anısına fidan dikme etkinliği düzenlendi. “Gazzeli çocukların anısı Edremit’te yaşayacak” sloganıyla düzenlenen programda, Kent Ormanı alanında yaklaşık 250 fidan toprakla buluşturuldu.

Edremit'in dört bir yanında çalışmaların startı verildi! Edremit'in dört bir yanında çalışmaların startı verildi!

VAN’DA, GAZZELİ ÇOCUKLARIN ANISINA 250 FİDAN DİKİLDİ…

Kadın, çocuk ve gençlerle İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için fidan dikimi yaptıklarını belirten Say, şunları kaydetti: “Çocuklarla, kadınlarla, Edremitli gençlerle beraber özellikle son 1 ay içerisinde İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize ve buradaki çocuklarla Filistinli kardeşlerimizin anısına ağaç dikiyoruz. Her yıl 11 Kasım Ağaçlandırma günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle geçen yıllarda da etkinlik yapmıştık. Hem Milli Ağaçlandırma Günümüzü kutlamak hem de Gazze’de şehit olan kardeşlerimizi anıp isimlerini Edremit’te yaşatmak anlamında bugün Edremitli çocuklar bu alana yüzlerce ağaç dikiyor. Bu fidanlar büyüyecek ve şehit olan kardeşlerimizin isimleri yaşayacak. Bu alanda yaklaşık 7 bin ağacımız var. Burası 300 dekarlık bir alan. İnşallah gelecek 3-5 yıl içerisinde bölgenin nefes alacağı bir alan olacak. Umarım bu zulüm bir an önce biter ve herkes insani yaşam koşulları içinde yaşamına devam eder.” Konuşmaların ardından Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Belediye Başkanı Say ve protokol üyeleri, çocuklarla birlikte fidan dikti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ