2011 yılında yaşanan iki büyük deprem nedeniyle stadyumun kapalı tribün bölümü için ağır hasar, diğer bölümler için de orta hasar raporu verilmiş ve güçlendirilmesi kararlaştırılmıştı.

Seyirci alınmayan statta Belediye Vanspor Ekim ayından sonraki maçlarının büyük bir bölümünü dış sahalarda oynamak zorunda kalmıştı.
Stadyumda portatif tribünler yapıldıktan sonra maşlar iç sahada oynanmaya başlamıştı.

'DİCLE TEKNİK' İNCELEDİ
Gazetemize bilgi veren Van Şehir Stadyumu Saha Amiri İlker Yaşar, yapılan yeni inceleme sonucunda kale arkası bölümünün sağlam çıktığını söyledi.
Bu iki yerle ilgili önceden başvurularının olduğunu belirten Yaşar, şu bilgileri verdi:
"Biz bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurmuştuk. İkinci bir inceleme talebinde bulunmuştuk. Dicle Teknik Şirketi gereken zemin etütlerini yaptı ve Çevre Şehircilik'e gönderdik. Ve sonuçlar olumlu geldi. Yani kale arkasına hasarsız raporu verildi. Artık buralara seyirci alabileceğiz."

2 BİN 500 SEYİRCİ
Stadyumun bugünkü haliyle toplamda 2 bin 500 seyirci kapasiteli olacağını belirten Yaşar, şunları söyledi:
"Sağlam raporu verilen kale arkasına bin 750 seyirci, 750'de portatif tribünlerde olmak üzere toplam 2 bin 500 seyirci artık maçları takip edebilecek. Kapalı tribünün ise yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Halen orta hasarlı olarak kabul edilen bölümün de güçlendirilmesi lazım. 2016 yılına kadar biz belediye olarak burada kiradayız. Burası Beden Terbiyesi'ne ait bir yer. Bu güçlendirme ve diğer çalışmalar onlara ait."


Haber: Adil Harmancı

Editör: TE Bilisim