Van Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kışın gelmesiyle birlikte kısırlaştırma işlemlerini sürdürüyor. 1 yıl içerisinde 700 sokak köpeğini kısırlaştıran ekipler kışın sonuna kadar bu sayının 1200’e ulaşacağını belirtti.

Kışın gelmesiyle sayısı daha da artan başıboş köpekler Van Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kısırlaştırılıyor. Sıhke Gölü yanında bulunan ‘Van Belediyesi Hayvan Barınağında’ yapılan kısırlaştırma çalışmasına Van Belediyesi Veteriner hekimleri, özel sektörde görev yapan veteriner hekimler ile Doğa ve Hayvan Koruma Dernek üyeleri katıldı. 

KISIRLAŞTIMA DEVAM EDİYOR

Kışın gelmesiyle başıboş köpek sayısında büyük artış görülürken ekipler kısırlaştırma işlemlerine devam ediyor. Haftada birkaç kez yapılan kısırlaştırma işlemi sonucunda şuana kadar 700 köpek kısırlaştırıldı. Kısırlaştırma işleminin kışın sonuna kadar devam edeceğini belirten yetkililer bu sayının kışın sonuna kadar 1200’e ulaşacağını anlattı.  

“KUDUZ AŞILARI VE KÜPELEME YAPIYORUZ”

Kısırlaştırma işlemini yapan veteriner hekim Veysel Çelik, kısırlaştırma işlemi sonrası hayvanların 1 hafta barınakta tutulduğunu söyleyerek, “Bu yıl içersinde yaklaşık 700 sokak köpeğini kısırlaştırdık. Kısırlaştırılan başıboş köpeklerin yüzde 70’ini dişidir. Kısırlaştırma çalışmamızdan sonra, bu hayvanları bir haftalık süreyle barınağımızda tutuyoruz. Sağlık kontrolü bittikten sonra hayvanları tekrar doğal yaşama bırakıyoruz. Buradaki çalışmamıza çeşitli derneklerden temsilciler gözlemci üniversiteden hocalarımız ve öğrencileri katılmaktadır. Buradaki amacımız başıboş sokak köpeklerini kontrol altına almaktır. Vatandaşların kısırlaştırılan köpeklerden korkmaması açısından küpeleme işlemi de yapıyoruz.”dedi.

Sokak hayvanları ile ilgi ulaşılabilecek telefon numaraları:

Haber Merkezi: 0432 215 64 88 - Veteriner İşleri Müdürlüğü: 0432 214 42 69

Yetkililer kışın başlaması ile beraber sokak hayvanlarının besin kaynaklarına ulaşamadığını belirterek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını ve hayvanlar için dışarıya yiyecek bırakmalarını istediler.


Orhan AŞAN - Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim