Van’da yaklaşık 150 aday öğretmen geçtiğimiz aylarda yapılan asil öğretmenliğe geçiş sözlü sınavında başarısız not verilmesi nedeniyle dolayı Milli Eğitim Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdi.

 

Van’da 26 Aralık 26 Ocak tarihleri arasında yapılan asil öğretmenliğe geçiş sözlü sınavına giren yaklaşık 150 aday öğretmen, sözlü sınavlarda başarısız not verilmesi nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünce sözlü sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi için itiraz dilekçesi verdi. İtiraz dilekçesi vermek için Milli Eğitim Müdürlüğüne giden 30’a yakın aday öğretmen yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmek için müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Aday öğretmenler, sözlü sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu.

 

3 ŞUBATTA SONUÇLAR AÇIKLANDI

26 Aralık ile 26 Ocak tarihleri arasında Türkiye’de aday öğretmenlerin asil öğretmen olabilmesi için önceden yazılı bir sınav yapıldı. Yazılı sınavında ardından aday öğretmenlerin özgüvenleri hakkında bilgi sahibi olmak için sözlü bir sınav düzenlenmişti. Aday öğretmenlerin girmiş olduğu sözlü sınavın sonuçları 3 Şubat tarihinde açıklanmıştı. 


ŞEHRİVAN EĞİTİM: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim