Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütün amacımız bu bölgemize daha fazla yatırım gelsin, daha fazla iş, aş imkanları olsun, insanların refah düzeyi olsun" dedi.

 

Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Van-Gürpınar karayolundaki Tekstilkent alanında incelemelerde bulundu. Tekstil fabrikasını gezen Yılmaz, Tekstilkent'in son zamanlarda bölgeye yaptıkları en önemli alt yapı yatırımlarından biri olduğunu belirterek, çok genç bir nüfusa sahip Van'ın, bu gençleri en iyi şekilde eğitmek ve onlara iş imkanı sağlamak için bu tür yatırımları önemsediklerini vurguladı. Yılmaz, "Bu alanın bütün alt yapı ihtiyaçlarını karşıladık. Sosyal donatılarını tamamlamış durumdayız. Bunları biz kamu olarak gerçekleştirdik şimdi özel sektöre burayı açıyoruz. Özel sektörden taliplileri aldık, daha fazla yatırım ve istihdam sağlama kriterlerini esas alarak tahsisatlar yapıldı. Bunlardan bir kısmıyla sözleşme imzalanmış durumda. Yakın zamanda kalan yatırımların bitirilmesiyle burada üretim başlayacak" diye konuştu.

 

YILMAZ: GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Tekstilkent'in tam kapasiteyle üretim yapması durumunda doğrudan 7 bin, dolaylı olarak 10 bin kişiye istihdam alanı yaratılacağına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Yılmaz, şunları söyledi: "Gençlerimize ve özellikle genç kızlarımıza istihdam sağlanmış olacak. Tekstil ağırlıklı bir bölge olacak. Bir taraftan da İŞKUR aracılığıyla gençlerimize mesleki eğitim vereceğiz. Buraya gelen insanların donanımlı yetişmiş insan gücüyle üretim yapmaları için gerekli şartları oluşturuyoruz. Her şeyi tamamlamış durumdayız. İş adamlarına gelin makinalarınızı kurun insanları istihdam edin diyoruz. Bütün bunlarla birlikte bölgemiz inşallah Van'ın iş deposu olacak. Van tabi son yıllarda çok göç aldı. Bu gelen insanlarımızın istihdamı daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için önemli bir proje olarak görüyoruz.  Bundan sonra da aslında bölgelerimizde temel meselemiz daha fazla iş imkanı oluşturmaktır. İnşallah huzurun da pekiştiği ortamda insanların çok da emniyet içinde olduğu ortamda yatırımları arttırmak bizim temel önceliğimiz."

 

“TEKSTİLKENT ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin bölgede çok önemli kamu yatırımları gerçekleştirdiğini, buna ilave olarak özel sektörü de teşvik eden düzenlemelere imza attığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Bütün amacımız bu bölgemize daha fazla yatırım gelsin, daha fazla iş, aş imkanları olsun, insanların refah düzeyi olsun. Bununla ilgili çalışıyoruz. Tekstilkent örnek bir çalışma olacak. Seçim beyannamemizde başka iller için de benzer çalışma yapma konusunda taahhüdümüz var. Bu bizim genel olarak bir politikamız. Önümüzdeki günlerde burayı üretim yapan bir merkez olarak görmek istiyoruz. Projeye destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Her işin risk alınarak yapıldığını, bu projeyi de hayata geçirirken Van'a ve kentin insanlarına güvendiklerini aktaran Yılmaz, bazı illerde 40 olan yaş ortalamasının Van'da 20'ye kadar düştüğünü, burada en büyük varlığın insan gücü olduğunu ifade etti.

 

YILMAZ: UMUTLARIMIZ ARTTI

Van'ın sınır ili olması nedeniyle dünyaya açık bir bölge pozisyonda bulunduğuna vurgu yapan Cevdet Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: "Son zamanlarda iş dünyasının girişimciliğin geliştiğini görüyoruz. Çözüm Süreci'ndeki nispi huzur ortamı bile buralarda ciddi canlanmaya yol açtı. Bu bizim geleceğe dönük umutlarımızı arttırdı. Şu an için yaşadığımız bir takım sıkıntıların çok da etkili olmayacağını düşünüyoruz. Şu anda bazı firmalar daha isteksiz davranıyor olabilirler ama yedekleri var. Çok talipli var buraya. Gelmeyenin yerine yedeklerini alacağız ve yolumuza devam edeceğiz." 

Editör: TE Bilisim