Nisan ayı ile birlikte bahar havası esmeye başladı. Çetin geçen ve özellikle kenttin yanı sıra bölge olarak soğuk ve bol kar yağışlı geçen kışın ardından baharın gelmesi vatandaşında yüzünü güldürmeye başladı.

 

12 ayın büyük bir kısmını soğuk ve kar yağışı ile geçiren bölge ve kentte bahar havası kendini göstermeye başladı. Bunun en açık örneği ise kışın kurulan sobaların kaldırılması, kardelenlerin açması ve özellikle ilçelerde ağaçların çiçeklerle bürünmesi oldu. Yoğun kış şartlarının ardından güneşin kendini göstermesi ve sıcaklığın yükselmesi özellikle ilçelerde ve kırsalda yaşayan vatandaşın yüzünü güldürdü. Hayvancılık ve barınma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar baharın gelmesi ile birlikte bir nebze olsun rahatladı. Şehir merkezinde ise durum kırsala göre daha iyi. Merkezdeki vatandaşlar havaların ısınması ile birlikte kendini dışarı atmaya başladı.

 

KIRSALDA YÜZLER GÜLMEYE BAŞLADI

Kırsalda çetin geçen kışın ardından gelen bahar havası vatandaşın mutluluk kaynağı oldu. Özelliklede hayvancılık anlamında büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşların bu sıkıntısı bir nebze olsun geçmiş durumda. Sorun ve sıkıntının yanı sıra açan kardelenler ve çiçek açan ağaçlar ise bambaşka bir hava estiriyor. Şehirden uzak sadece yeşilliğin, suyun ve temiz havanın olduğu bölgelerde çiçek açan ağaçlar insanların neşe kaynağı ve mutluluk sebebi oldu. Çatak ilçesinde çiçek açan ağaçlar fotoğrafçılara malzeme çıkarıyor. Fotoğrafçılar ve dışardan gelen vatandaşlar fotoğraf çekmek için Çatak’ı ziyaret ediyor.

 

VATANDAŞ KENDİNİ DIŞARIYA ATTI

Kent merkezinde ise kahvehaneler sandalyeleri dışarıya taşımaya başladı. Çayı çok seven Vanlılar sıcak havanın gelmesiyle birlikte dışarda çay sefası yapmaya başladı. Gazete olarak görüştüğümüz vatandaşlar güzel hava ile birlikte kendilerini dışarıya atıklarını belirtti. Mert Sağlam, “Çok soğuk ve kar yağışlı olmasa da geçen kışın ardından bahar geldi. Bizde kış boyunca kahvehanelerde soba diplerine sığınırken şimdi ise kendimizi dışarıya attık ve güzel havanının tadını çıkarıyoruz.” Sözlerine yer verdi.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim