Van’ın gözde mekanlarından olan Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda kentin dinamikleri bir araya geldi. Geceye damga vuran Bak Hele Bak Yusuf Konak katılımcıları yine kahkahaya boğdu. Gecede Vanlı sanatçıların söylediği türkülere katılımcılarda eşlik etti.

Van’ın turizm elçisi Bak Hele Bak Yusuf Konak, kentteki kurum müdürlerini, STK temsilcilerini, İş adamlarını, ve gazetecileri bir araya getirerek bir ilki gerçekleştirdi. Gecede bir konuşma yapan Turizm elçisi Yusuf Konak, amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmek olduğunu söyledi.

REKOR BAŞARISI HERKESE AİT

Konak, “Ben sürekli Ankara’ya gidip geldiğimden dolayı dostlarımdan hayli ayrı kalmıştım. Bu yüzden dostlarımla hasret gidermek ve bir araya gelmek, ayrıca birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi pekiştirmek amacıyla bu geceyi düzenledik. Van’ın birçok değeri vardır. Van kahvaltısı da bunlardan bir tanesidir. Bu değerler kesinlikle Vanlılara aittir. Belki biz aracı olduk. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmemizdeki başarı sadece Yusuf Konak’a ait değil. Van Ticaret ve Sanayi Odamız, valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz, üniversitemiz, STK’larımız ve 7’den 77’ye duasıyla, parasıyla, katkılarıyla bütün Vanlıların başarısıdır. Biz daha önceleri de Van Oturma Geceleri düzenliyorduk. Bundan sonra Allah nasip ederse ayda bir buna benzer geceler düzenleyeceğiz, dostlarımızla bir araya gelebilmek adına. Bizim prensibimizde kesinlikle siyaset, sigara ve alkol olmayacaktır. Van’a yapacağımız her türlü yatırımın yine Van halkı yararına olması için yapacağız.” Dedi.

KATILIMCILAR TÜRKÜLERLE EĞLENDİLER

Birçok Vanlı sanatçının da sahne aldığı gecede katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadı. Katılımcılara ayran aşı, çiğ köfte ve Van’ın meşhur otlu peyniri, tandır ekmeği ikram edildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim