Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Kitap Fuarı’nı gezerek, yazar, şair ve stant görevlileri ile sohbet etti. Aram Yayınevi Standında kitap da satan Kaya, öğrencilerin kendilerine kitap almalarını istemesi üzerine Kaya “Biz sanki görmüyormuşuz gibi kamulaştırın” demesi herkesi güldürdü.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Kitap Fuarını gezdi. Beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte fuara giden Kaya, tüm stantları tek tek gezdi.

KAYA BOL BOL KİTAP ALDI

Gittiği birçok stantta kitap satın alan Kaya, stant görevlileri ile bol bol sohbet etti. İmza günü olan şair ve yazarların stantlarına da giden Kaya, yazarlardan imzalı kitap aldı. Yaptığı gezi sırasında destekleri için Kaya’ya teşekkür eden yazarlar, ilk olduğu halde fuara ilginin oldukça güzel olduğunu belirtti. Birçok yayınevi ise Cuma günü bitecek olan fuarın Cumartesi, Pazar günüde devam etmesini istedi. Bunun üzerine Kaya fuarın iki gün daha uzatılması için görüşme yapacaklarını belirtti. Fuarın gelecek yıllarda çok iyi olacağını söyleyen Kaya, ilk fuarda eksiklikler olabileceğini ancak bundan sonra yapacakları fuarlarda bu eksikliklerin yaşanmayacağını umduğunu söyledi.

KAYA: ÇAKTIRMAYIN KAMULAŞTIRIN

Fuara gelen öğrencilerin de yoğun ilgisi ile karşılanan Kaya, daha sonra Aram Yayınevi standına giderek burada kitap sattı. Beraberindeki meclis üyelerinin hepsine kitap satan Kaya ile öğrenciler arasında ise ilginç diyaloglar geçti. Birçok öğrencinin kendilerine kitap almaları isteği üzerine Kaya; “Biz sanki görmüyormuşuz gibi kamulaştırın” dedi. Öğrencilerde beğendikleri kitapları alırken, Kaya ise daha sonra alnına kitapların ücretini ödedi. Arada geçen bu diyaloglar orada bulanan herkesi güldürdü.

KAYA KİTAP YAZARINA KİTAP SATMAYA ÇALIŞTI

Aram Yayınevi Standında görevli kartı takarak kitap satan Kaya’yı gören Ünlü Kürt Yazar Celilê Celîl, standa gelerek kitaplarını imzalamak istedi. Bunun üzerine Kaya’nın Celîlê Celil’in kendi kitaplarını satmak istemesi gülüşmelere neden olurken, Celil ile Kaya bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Celil, kitaplarını imzalayarak Kaya’ya verdi. BDP Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş’te kitap satanlar arasındaydı. Oldukça neşeli geçen gezinin ardından Kaya, çıkış kapısında kitaplarını imzalayan Şair-Yazar Müştehir Karakaya’nın da yanına giderek imzalı kitap aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim