Başkan Tanış'tan Gürpınar’da tarihin en kalabalık mitingi! Başkan Tanış'tan Gürpınar’da tarihin en kalabalık mitingi!

Başkan Tanış mesajında, yokluk içindeki bir milletin ordusuyla bütünleşerek tarih yazdığını söyledi. 
Başkan Tanış mesajında şu ifadelere verdi: “Bugün, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği Büyük Zaferin 101.  yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Milletimiz için tarihin akışını değiştiren, büyük bir kahramanlık destanı haline gelen ve bugün küresel çapta söz sahibi bir ülke konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferi, gurur ve coşku ile yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.
Anadolu’nun esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, milletimizin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.
Aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakinde, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Necmettin Dursun