2011 yılının Haziran ayında yapılan milletvekili seçimi öncesi partinin siyasi yapısında bir revizyon başlatan BDP o tarihten bu yana önemli değişiklikler yapmaya devam ediyor. Yapısına önce farklı kesimlerden çok farklı siyasetçileri bünyesine katarak başlayan BDP, 2014 yılındaki seçimler öncesinde ise Türkiye partisi olma yolunda bir adım atmıştı. BDP bu seçimlerde Türkiyelileşme yolunda HDP ile batı illerinde seçime girmişti. Şu sıralar genel siyasi çerçevesinde yeni değişiklikler için hazırlanan BDP Van’da da seçim öncesi yelpazesini genişletmiş ve belediye başkan adaylıkları, meclis üyelikleri gibi birçok alanda temsiliyet ağını da farklı kılmıştı. BDP’nin son hamlesi ise daha önce neredeyse hiç gündeminde olmayan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri oldu. Bu yıl ilk kez parti olarak Van’da resmi bir kutlama ile Kutlu Doğum Haftası’nda Resullullah’ı anacak olan BDP, üstelik birçok kurum ve kuruluşun moda haline getirdiği gibi 5 yıldızlı otellerde değil bu kutlamayı alanlarda yapacak.

BDP İl Başkanı İtah, yaptığı bir açıklama ile Van halkını Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına davet etti. Bir ilki gerçekleştirecek olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin düzenleyeceği kutlamalar ile ilgili bilgiler veren Başkan İtah, kutlamaların Pazar günü Van Kalesi’ndeki Newroz alanında yapılacağını duyurdu.

İLK KİTLESEL KUTLAMA…

Bu yıl DTK, BDP ve Van Din Ulemaları Derneği (VADAY-DER) tarafından Van’da düzenlenecek olan Kutlu Doğum Kutlamalarına ilişkin il binasında düzenlenen basın toplantısına BDP Van İl Başkanı Musa İtah, VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu ve VADAY-DER Yöneticisi Mecit Kılıçarslan katıldı. Konuşmasında Hz. Muhammed’in doğumunun Ortadoğu halkları için yeniden doğuş anlamı taşıdığını kaydeden BDP Van İl Başkanı Musa İtah, parti olarak yıllardır kutlu doğum haftası kutlamaları gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl ilk defa kitlesel olarak kutlamalar düzenleyeceklerini kaydetti.

VAN’DA BİR İLK YAŞANACAK!

Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümünde vicdanın etkili olacağını düşündüklerini kaydeden İtah, “ İslam dinide barışı, kardeşliği ve güzel ahlakı temsil eder. İslam’ın ve Hz. Muhammed’in özünde de bu vardır. Bizde her zaman bu değerleri esas alıyoruz. İslamiyet bir uygarlık değeridir. Ortadoğu’da güçlü bir peygambersel çıkış oldu. İslamiyet Ortadoğu’da bir devrimsel çıkış yarattı. Hz. Muhammed insanlığa yeni bir devrim hediye etti. Bizlerde 20 Nisan Pazar günü görkemli bir kutlama yaparak bu mirasa sahip çıkacağız. İlçelerimiz de özgün kutlamalar olacak ama biz bu yıl Van’da ilk defa merkezi bir kutlama yapacağız. Kutlamaları DTK ve VADAY-DER ile birlikte düzenliyoruz. Tüm halkımızı Pazar günü saat 13.00’da Newroz alanında yapacağımız kutlamalara davet ediyoruz.” Dedi.

İŞTİ O PROGRAM

Öte yandan 20 Nisan Pazar günü saat 13:00 ile 17:00 saatleri arasında Van Kültür Parkı Newroz alanında yapılacak olan kutlamada program ise şöyle:
*Kuran-ı Kerim’in okunması
*Mevlit okunması
*Açılış konuşmaları (Milletvekilleri ve din adamları)
*İlahilerin okunması.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim