Şerefiye Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kaldırım bulunmaması tehlike saçıyor. Cadde üzerinde birçok iş yeri hatta Zaferler İlk ve Ortaokulu’nun da bulunması bu tehlikeyi iki katına çıkarıyor. Vatandaşlar belediye yetkililerinin seslerini duymalarını ve bu sorunu çözümü için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Yoldan geçen yaşlı bir kadın ise Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya seslenerek, “Bekir oğlum bizim sesimizi duysun ve gelip halimizi görsün.” Dedi.

 

İpekyolu İlçesine bağlı kentin en işlek caddelerinden biri olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde kaldırım ve yaya yolunun bulunmayışı tehlike saçıyor. Gerek halk otobüslerinin ve gerekse de mahalle minibüslerinin yol güzergâhı olarak kullandığı cadde üzerinde birde okul olunca tehlikenin ne denli olduğu gözler önüne seriliyor. Mahalle esnafı ve vatandaşlar bu sorununun çözümü için belediye yetkililerini bekliyor. Konuyla ilgili gazetenize konuşan vatandaşlar ve cadde üzerinde bulunan esnaf durumdan şikâyetçi olduklarını ve yaklaşan bahar ayı ile birlikte bu sorunun çözümü için belediye yetkililerine çağrıda bulundu.

 

VATANSEVER: ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR

Gazetenize konuşan Burhan Vatansever isimli vatandaş cadde üzerinde iki tarafta da kaldırım olmadığını bu yüzden yolda yürüyen vatandaşların tehlike yaşadığını aktardı. Yoğun olan cadde üzerinde okulun olmasının da büyük tehlike yarattığının belirtti. Vatansever, “Maraş Caddesi’nden yukarı doğu yani Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ne doğru çıkarken Kültür Sarayı Kavşağı’ndan sonra yolda kaldırım bulunmuyor. Yolun ne sağ nede sol tarafında yayaların yürümesi için kaldırım bulunmuyor. Hal böyleyken yolda yürümek, evi gitmek ölüme davetiye çıkarıyor. Özellikle cadde üzerinde bulunan Zaferler okulunun öğrencileri okula giriş-çıkışlarda büyük tehlikeler atlatıyor. Bunun yanı sıra yol üzerindeki esnafta sıkıntılar yaşıyor. Kaldırımın olmayışı hem bizi hem de esnafımızı mağdur ediyor.” Dedi.

 

‘BELEDİYE SESİMİZİ DUYSUN’

Vatansever, belediye yetkililerinin seslerini duymalarını ve bu sorunu çözümü için çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyerek, “Sorunun muhatabı olan yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu yol gerek okul öğrencileri gerekse kentin minibüs ve otobüslerinin yanı sıra günde binlerce insanın ve aracın güzergahı olan bir yol. Ancak gelin görün ki bu yolda herhangi bir kaldırım yok. Bu kadar işlek bir cadde de kaldırım olmayışı kazaya ve tehlikeye neden olabiliyor. Yer yer küçük kazaların yaşandığı bu yolda. Daha büyük kazaların ve can kaybının olmaması için acilen bu yola çift yönlü kaldırım yapılması gerekiyor. Bildiğiniz ve gözlemlediğiniz gibi bu yol epeyce de geniş yani çift yönlü kaldırımı kaldırabilecek bir potansiyeldedir. Bahar ayı yaklaşıyor. Yetkili belediyeden bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz.” Dedi.

 

ESNAF YOLA KALDIRIM YAPILMASINI İSTİYOR

Yol üzerinde esnaflık yapan Ensar Kiraz adlı vatandaş ise market sahibi olarak kaldırımın olmayışından dolayı sorun yaşadıklarını dile getirdi. Kiraz, “Öncelikli olarak en büyük sorunumuz hiç kaldırım mesafesi yok. Hal böyle olunca kışın yakından geçen araçlar bütün kar, su ve çamuru iş yerlerimize geliyor. İkincisi markete gelmek isteyen vatandaşlar sorun yaşıyor. Özellikle dükkan çıkışlarında direk yola çıktıkları için trafik kazaları ile karşı karşıya kalıyor. Bu cadde çok işlek bir cadde bu yüzden kaldırım yapılması şart. Yetkililere sizlerin aracılığıyla seslenmek istiyorum. Bu yol için kaldırım yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

 

‘BEKİR OĞLUM SESİMİZİ DUYSUN’

Yoldan geçen yaşlı bir kadın ise “Ben yaşlı bir insanım. Kaldırımın olmadığı yerlerde büyük sorunlar yaşıyorum. Yolda yürüdüğümde, bir araç geldiğinde yaşlı olduğum için hızlı hareket edemiyorum. Bunun dışında ben sadece marketten evime gidip gelen birisiyim. Yazın değil de kış aylarında yağan yağmur ve kardan sonra biriken sular üzerimize sıçrıyor. Ben günün 5 vaktinde namazımı kılan biriyim. Ancak sabah markete gelip gittikten sonra üstüm başım hep çamur oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya oğluma sesleniyorum. Birçok mahallede çalışmalar yaptılar, yeni yollar ve kaldırımlar yaptılar. Bizim içinde bunu yapsınlar. Ben yaşlı birisiyim yarın bir gün elbet öleceğim ha kazayla ha vaktin dolmasıyla. Ama burada bir okul var ve o okulda okuyan yüzlerce çocuk var bu çocuklara yazık olur. Bekir oğlum bizim sesimizi duysun ve gelip halimizi görsün.” Dedi.

 

GELECEĞİMİZ TEHLİKE ALTINDA

Yol üzerinde bulunan Zaferler İlk ve Ortaokulu öğrencileri ise okul giriş ve çıkışlarında kaldırımın olmayışından dolayı sorun yaşadıklarını söyledi. Öğrenciler, “Bizim evlerimiz okulun uzağında. Yolda kaldırım yok. Yolda yürümek çok zor oluyor. Bu sorunu öğretmenlerimize de söylüyoruz. Bu işi kim yapıyorsa bizim için bir kaldırım yapsınlar. Bizden küçük olan kardeşlerimiz 1’nci sınıf öğrencileri kardeşlerimiz yanlarında biri olmadan okula gelemiyorlar. Yetkili ağabeylerimiz bizim için kaldırım yapsınlar.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim