Van Belediyesi, çalışmalara başladığı her mahalleyi baştan sona yenileyerek çıkıyor. Altıntepe Mahallesi’nde çalışmalara başlayan Van Belediyesi, mahalle kurulduğu günden itibaren ilk kez bu kadar büyük bir çalışma yapıyor. Yıllardır en geri kalmış mahallelerden sayılan Altıntepe Mahallesi’nde çalışmaların tamamlanması ile tüm sorunları çözülmüş olacak. Çalışmalarla ilgili duygularını aktaran 60 yaşındaki Misra Pektaş adlı kadın “Böyle hizmete kurban oluruz” dedi.

“MAHALLENİN TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ”

 Mahallenin bu güne kadar yaşamış oldukları su ve kanalizasyon sorunlarını gideren belediye ekipleri bu mahallede yol açma ve genişletme çalışmalarını da tamamlayarak asfalt serimine başladı. 2012 sezonunda içerisinde mahallenin otobüs ve minibüs hatları başta olmak üzere birçok sokak ve yollarında 7 kilometrelik asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içerisinde de mahallede 6 kilometre asfalt serimi yaparak mahallenin tüm yollarını ve sokaklarını asfaltlamış olacak. Mahalle içerisinde bulunan yolların tamamında asfalt çalışması yapacak olan belediye ekipleri ayrıca mahalle arasında bulunan birkaç çıkmaz sokakta da çalışmalar yaparak bu yolları da hem genişletecek hem de asfaltlama çalışmalarını tamamlayacak.

 “BEKİR KAYA DÖNEMİNDE İLK KEZ HİZMETLE TANIŞTIK”

 Yapılan çalışma alanlarının tamamını gezen Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver buralarda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler alarak, mahalle sakinleri ile beraber çalışma alanlarını kontrol etti. Yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayan mahalle sakinleri de Belediye ekiplerinin çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Bekir Kaya ve tüm belediye ekiplerine teşekkür etti. Bekir Kaya’nın Belediye Başkanı olmasının ardından mahallelerinin altyapı ve asfalt sorunlarının çözüldüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Taner Gençay “Belediye çalışmalarından gayet memnunuz. Geçen yıllara göre çok daha iyi çalışıyor ve Van daha iyi gelişmeye başladı. Deprem sonrası ‘Van ve Belediyesi düşecek’ dediler fakat daha iyi çalışmalar yapılmaya başlanıldı. Öncesinde mahallemizde altyapı ve yol denen bir şey yoktu. Bekir Kaya Belediye Başkanı olduktan sonra altyapı bitirildi şimdi de asfalt yapılmaya başlandı. Yoların kötü olmasından dolayı çocuklarımız okula gidemiyordu. Başkan Bekir Kaya geldiğinden bu yana hizmet gördük, rahatız ve çalışmalardan gayet memnunuz” diye konuştu.

 “BÖYLE HİZMETE VE BELEDİYEYE KURBAN OLURUZ”

 Mahalle sakinlerinden Misra Pektaş isimli kadın ise “Yıllardır Altıntepe Mahallesinde oturuyoruz ve yıllarca sorunlarımız devam etti. Ancak Bekir Başkan döneminde sorunlarımız çözüldü. Belediye güzel çalışıyor. Sularımız geliyor yollarımız yapılıyor. Biz memnunuz Allah’ta razı olur inşallah. Zaman zaman su sorunu yaşıyoruz tek sıkıntımız bu. Böyle hizmete ve belediyeye kurban oluruz. Belediyemizden ve çalışmalarından çok memnunuz” dedi. Mahalle Muhtarı Kızıltaş: Bekir Kaya ve belediyeden muhtarlar olarak memnunuz

Sadece mahallelerinde değil Van’ın tamamında yapılan çalışmalardan muhtarlar olarak çok memnun olduklarını söyleyen Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş, belediye ile çok iyi anlaştıklarını ve yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu belirtti. Bekir Kaya’nın kentin 36 mahallesine aynı hizmeti verdiğini söyleyen Kızıltaş, “Ben Bekir Başkan uğruna canımı, malımı seve seve veririm. Başta Belediye Başkanımızdan ve tüm belediye çalışanlarından memnunuz. Belediye yönetimi şuana kadar bize hiçbir sorun yaşatmadılar. Bekir Kaya’nın varlığı bizim için önemlidir ve hiçbir zaman başımızdan eksik olmasın. Bekir başkan sorunlarımızı her daim dinliyor ve çözüm yolunu buluyor” diye konuştu. Mahallelerinde altyapısı tamamlanmayan 3 sokaklarının kaldığını aktaran Kızıltaş, bu sokaklarında bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

 KIZILTAŞ: MAHALLEMİZİN TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

 Geçen yıl mahallelerinde 7 kilometrelik bir yolun asfaltlandığını söyleyen Kızıltaş, bu yıl içerisinde de mahallenin tüm yollarının biteceği şekilde bir asfalt çalışmasının yapıldığını ifade etti. Bu yıl yapılan çalışmalarla birlikte mahalle sorunlarının tamamına yakınının çözülmüş olacağını aktaran Kızıltaş, “Bu mahallenin geri kalmasının sebebi önceki belediyelerin çalışmalarının eksikliğinden kaynaklandı. O dönemler sorunlar yığıldı ve bu günlere gelindi. Önceki belediye yönetimi sorunlarımızı dinlemedi, gidermedi ve sorunlarımızı büyüttü. Bugün ki sorunlar hep ondan kalmadır. Ama şimdi çalışan bir belediyemiz var. Görünen köy kılavuz istemez. Bütün muhtarlar belediyeden razıdır, belediyeden yana duruşlarımız var. İnşallah başladığı gibi sonuna kadarda bu çalışmalar devam eder” diye konuştu. Yapılan bu çalışmalara gölge düşüren tek nokta ise yol ortasında kalan elektrik direkleri. Büyükşehir Belediyesinin defalarca yaptığı başvuru TEDAŞ yetkilileri tarafından dikkate alınmazken, mahalle sakinlerinin yol ortasında bulanan elektrik direklerinin kaldırılmasını istedi. 

Editör: TE Bilisim