Van Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle’de 30 yılın en önemli çalışmalarını başlattı. 30 yıldır köklü çalışmaların yapılmadığı mahallede, Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl mahalle sorunlarının yüzde 90’ını çözecek. Onlarca sokakta başlayan asfalt çalışmaları ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Mehmet Adar, “Mahallemizin köyden bir farkı yoktu.‘Köyden indim şehre’ sözü işte şimdi gerçekleşiyor” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılı çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce birçok mahallede yapılan asfalt, su, kanalizasyon ve sosyal donatı alanları ile başlatılan çalışmalar Van’ın ücra mahallelerinde de devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında kentin en büyük mahallelerinin başında yer alan Yenimahalle’de çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi uzun süredir ihmal edilen bu mahalleye köklü çalışmalar yapıyor.

“MAHALLEYE 15 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK”

Yenimahalle’de bulanan onlarca ara sokak ve ana caddelerin altyapısını tamamlayan Van Büyükşehir Belediyesi, altyapının tamamlanmasının ardından bu kez asfalt çalışmalarına başladı. Her sokakta neredeyse bir iş makinesinin olduğu mahallede halk yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılıyor.   Mahallede asfaltı olmayan sokaklara toplam 15 kilometreden fazla asfalt serimi yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, bununla birlikte mahallede bulanan kanalları da kapatarak 3 kilometre yağmur drenaj çalışması yaptı. Ayrıca su ve kanalizasyon çalışmalarında yapıldığı mahallede, bu çalışmaların bitirilmesi ile birlikte sorunların büyük bir bölümü çözülmüş olacak.

KAYA, ÇALIŞMALARI İZLEYEREK BİLGİ ALDI

Mahallede başlayan çalışmaları Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Yöneticileri ile Belediye meclis üyeleri izledi. Mahallede çalışma yapılan sokakları tek tek gezen Kaya ve beraberindekiler yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Mahallede bulanan yurttaşlarla da sohbet eden Kaya, programda olmayan 2 kilometrelik yolun da asfaltlanmasını istedi. Mahallede asfaltlanacak sokakları gezen Kaya, daha sonra mahalleden ayrıldı.

MAHALLE MUHTARI ADAR: 30 YILLIK HASRET BUGÜN SONA ERDİ

Çalışmalarla ilgili konuşan Yenimahalle Muhtarı Mehmet Adar, mahallenin 30 yıllık hasretinin bugün itibariyle sona erdiğini belirterek, mahallelerinin kurulduğu günden bu yana bu kadar hizmet almadığını söyledi. Bekir Kaya ve ekibine teşekkür eden Adar, bu çalışmaların yapılması ile birlikte mahallelerindeki sorunların yüzde 90’ının çözülmüş olacağını söyledi. Mahalle tarihinin en büyük hizmetlerinin an itibariyle başladığını ifade eden Adar, “Başlatılan bu çalışmalarla birlikte halkımız çok büyük bir memnuniyet içerisinde. Tüm mahalle yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor. ‘Köyden indim şehre’ sözü işte şimdi gerçekleşiyor. Bizim mahallemizin köyden bir farkı yoktu ama yapılan bu çalışmalarla artık şehirde olduğumuzun farkına vardık. Yapılan tüm bu çalışmalar için belediyemize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim