İpekyolu Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı başladı. Meclis toplantısına İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, DBP’li meclis üyeleri ile Ak Partili meclis üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bidav, herkesin geçmiş bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Ancak Ortadoğu da süren katliamlardan dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini belirten Bidav, Güney Kürdistan da IŞİD tarafında Şengal kentine yaptığı saldırıyı kınadı.

BİDAV: ŞENGAL ÖNEMLİ BİR BÖLGEDİR

Bidav, IŞİD’in hiçbir şekilde İslamiyet’le alakası olmadığına dikkat çekerek, “İŞID örgütü barbarca kadın, çocuk demeden herkesi katliamlardan geçiriyor. Bayramda bile katliamlarına devam eden bu örgüt kesinlikle İslami değerlerden uzaktır. Şengal’in Êzidiler için kutsal bir yer ve aynı zamanda Kürtler için önemli bir bölgedir. Sadırlara karşı sesiz kalınmayacak. Bunun yanı sıra ayrıca, İsrail’in saldırılarını kınayarak bir ana önce sağlıklı bir ateşkes sürecinin başlaması gerekiyor. Katliamcılara karşı herkesin birlik içinde karşısında durması gerekiyor.” Dedi.

BİRİNCİ OTURUMDA GÜNDEM ÖNERİLERİ ALINDI

Konuşmaların ardından Meclis gündem önerileri ile başlandı. Erçek Gölü de düzenlenecek olan Flamingo Festivali için çalışma yürütülmesi, Özellikle Maraş ve Cumhuriyet caddesi üzerinde gelişi güzel asılan reklam afişlerinin kaldırılması ve önüne geçilmesi, nüfusu karabalık olan mahallerde spor ve kültürel etkinlikler için alanlar oluşturulması ve belediye bünyesinde spor aktivitelerin sürekli hale getirilmesi için spor müdürlüğü kurulması gündeme alındı. Gündem önerilerinin ardından birinci oturuma ara verildi.

Editör: TE Bilisim