ŞEHRİVAN ÖZEL: ZAFER KİYAĞ-  İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında 40 genç sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında 12-15 yaş aralığındaki 40 gönüllü genç Kastamonu’dan Van’a geldi. 4 gün süren etkinlikte, Akdamar Adası, Hüsrevpaşa Camii ve köylere ziyaretler gerçekleştirildi. Proje kapsamında ülkenin tarihi ve turistik mekânların zenginliklerinin tanıtılması ve gençlerin karşılıklı sevgi ve hoşgörü kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

AMAÇ BÜTÜNLÜĞÜ DİRİ TUTMAK

Konuya ilişkin Şehrivan Gazetesi’ne konuşan Rabia Can isimli gönüllü lider, ‘Biz Anadoluyuz’ projesine dikkat çekerek, “Bizi biz yapan Anadolu’nun değerlerini her daim yaşatmaktır. Bütünlüğümüzü diri tutmak, kardeşliğimizi bozmadan bir olmayı, kısacası Türkiye olmayı hedefleyen bu projenin içerisinde yer almaktan, büyük onur duyuyoruz.” Dedi.

VAN’IN TARİHİ YERLERİNİ KEŞFETTİLER

Can konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kültürler arası kaynaşmayı sağladığı gibi gönüllülük faaliyetleriyle de ilgi çeken bu proje sayesinde, sorumluluk bilinciyle hareket edip gönüllere dokunmak için vazgeçilmez bir proje olduğunu söyleyebilirim.” Can sözlerine Van’ın öğrenciler üzerinde ki etkisine değinerek, “Her şeyden önce Van'ın tarihi dokusunu, kültürünü gelip yerinde gören öğrencilerimizden çok güzel dönütler aldık. Küçük ve gelişmemiş olarak gördükleri ilin büyüleyici gölü başta olmak üzere, birçok yönüyle gençlerden tam not aldı. Köy ziyaretleri, esnaf ziyaretleri gibi etkinlik yapan öğrenciler, Van halkının çok samimi ve misafirperver olduklarını ilettiler.” Şeklinde konuştu.

Can, bu tür programların toplumun kalkındırarak, birliği sağladığını ve devam etmesinin faydalı olacağını söyledi. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim