Cumhuriyet Halk Partisi Van Gürpınar İlçe Başkanı Seyfettin Kural ve ilçe yönetimi istifa etti.

 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler önce Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Van adayları açıklandı. Adaylar açıklanır açıklanmaz parti içerisinde hareketlilik başladı. İlk olarak geçtiğimiz günlerde görevden alınan CHP İl Başkanı Cemal Şen’in ardından dünde CHP Gürpınar İlçe Başkanı ve yönetimi istifasını genel merkeze sundu. İstifalarını sunduktan sonra açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Seyfettin Kural yanlış aday seçimlerinden ve seçilen adayların gerek il gerekse de ilçeler üzerinde olan etkisinden dolayı istifa ettiklerini söyledi.

 

KURAL: GENEL MERKEZİMİZ ADAYLARDA ISRARCI OLDU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Gürpınar İlçe Başkanı Seyfettin Kural şu ifadelere yer verdi: “Yönetim kurulu olarak ilçe yönetiminden istifa ettiğimizi genel merkeze bildirdik. İstifa etmemizin sebebi ise 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi ilimizde belirlenen milletvekilli adayları oldu. Biz gerek genel merkezimize ve gerekse de MYK’mıza bu aday profillerinin yanlış olduğunu aktardır. Biz daha önce sağ görüşlü ve yıpranmış kişiliklerle seçimlerden bir sonuç alamayacağımızı kendilerine belirttik. Ancak genel merkezimiz bu adaylarda ısrarcı oldu. Biz partimize gönül vermiş siyasetçiler olarak bunu da kabullendik ve seçim için beraber çalışmayı kabul ettik. Ancak ardından İl Başkanımız Cemal Şen görevden alındı. Gerek Şen’in görevden alınması ve gerekse de aday profillerinden dolayı yarın bizi de görevden alacaklarını bildiğimiz için istifamızı sunduk.”

 

“İSTİFAMIZI GENEL MERKEZE GÖNDERDİK”

Bugüne kadar partisine gönül veren bir seçmen ve siyasetçi olduğunu söyleyen Kural, “Ben 1976 yılından bu yana hemen hemen siyaset içinde yer almış birisiyim. İlk olarak Gürpınar’da ilçe başkanlığı yaptım. Üniversite yıllarımda da bunu devam ettirdim. Ardın öğretmen olmam münasebetiyle bu görevi bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra 2013 yılında yeniden bu göreve davet edildim. Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere birçok parti yöneticimden bu daveti aldım. Yeniden Gürpınar ilçe başkanlığına geldim. 2013 yılından bu yana 2,5 yıldır bu görevi sürdürüyorum. Ancak 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinden milletvekili adayları için alınan kararlar ve il başkanımızın görevden alınmasından sonra bizde 16 kişilik yönetimiz olarak karar aldık ve 2 kişi dışında 14 kişi istifamızı genel merkeze gönderdik.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim