VATSO’nun önceki gün yapılan seçimlerinde ipi önde göğüsleyen yeni başkanı Necdet Takva, düzenlenen bir törenle tebrikleri kabul etti. Yönetimdeki isimler ve esnaflar ile bir kutlama etkinliğinde bir araya gelen Takva, “VATSO’da elde etmiş olduğumuz bu başarı bir takım zekasının sonucudur. Bunun da temelinde Ekonomide Değişim Hareketi (EDH)’nin vizyonu yatmaktadır dedi.

 

VATSO’nun 17 Haziran tarihinde yapılan seçimlerinde kullanılan 3 bin 647 oyun, bin 582’sini alarak VATSO’da yönetimi devralan Necdet Takva ve EDH ekibi düzenlenen bir kutlama etkinliğinde bir araya geldi. Erenoğlu Toplantı Salonun’da toplanan EDH yönetimi ve esnaflar önceki gün kazanılan zaferi kutladı. Necdet Takva’nın bir teşekkür konuşması yaptığı toplantıda gündemde yine EDH vardı. VATSO’da alınan başarının altında aylar önce kurulan EDH’nin büyük payı olduğunu söyleyen çiçeği burnunda başkan Takva, bu hareket ile oluşturdukları takım zekasının seçimin sonucunu belirlediğini kaydetti. Takva konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi, “Bu güzel kentin en önemli meslek örgütü ve sivil toplum örgütü olan sanayi ve ticaret odalarındaki organlarının oluşumundaki çoğunluğu gibi çok önemli bir görevi bizlere tercih etmekle bizleri onurlandırdığınız için hepinize saygılarımı sunuyorum. Herşeyden önce ifade etmem gerekiyor ki bu başarı bir takım zekâsının bir sonucudur. Bu nedenle bu başarının en büyük hissesini bu demokratik yarışın her aşamasında emeğiyle, zahmetiyle, katkısıyla, samimiyetleriyle, inançlarıyla gecesini gündüzüne katıp bir yılı aşkındır dost yüzlü dost gönüllü fedakâr arkadaşlarıma sunuyorum. Buradan hususi bir teşekkürde onların fedakâr yüreklerini selamlıyorum. Yola çıktığımız günden beri sonuç ne olursa olsun gidilecek yerden çok, yolun kendisinin önemini kavrayan ekonomide değişim hareketi felsefesine inanmış, geleceğin rüyasını gören bütün arkadaşlarımı kutluyorum.

 

“EDH’NİN GÖREVİ BİTMEDİ”

 

Ekonomiden Değişim Hareketi (EDH)’nin seçimler ile görevini tamamlamadığını bundan sonra da ilin ekonomisine yön verecek bir oluşum olduğunu söyleyen Takva, “EDH’nin vizyonu, çalışma terbiyesi, takım zekası, samimiyeti bundan sonraki çalışmalarımızda bizlere rehber olacaktır. Sanayi ve ticaret odası bu güzel şehrimizin içinden dünyaya açılan bir pencere haline gelecektir. Sanayicimizin tüccarımızın bir okulu olarak yeni ufukların yeni evrelerin oluşmasında öncülük edecektir.” Dedi.

 

“DEMEGOJİ DEĞİL EYLEM GEREK”

 

Ekonomide Değişim Hareketi’nin en önemli ilkelerinden biri insana inanmak olduğunu kaydeden, insanı bütün gerçekliğiyle kucaklayan bir anlayış olarak hiçbir ayım ve ön yargı olmaksızın kendilerine oy verenlere teşekkür eden Takva, “Bütün insanların muhabbetin dostluğun hoşgörünün bütün kucaklayıcı kapsayıcı diliyle gönlüyle kucaklayacağız. Gündelik hayatın basit ihtirası tartışmalarıyla zihinsel enerjileri ve kentin zamanlarını harcatmayacağız. Bu enerjiyi güzelliğe ve iyiliğe harcayacağız. Çünkü bu kent için geleceğin rüyasını gören bunu hisseden samimi bir gönülle çalışabilecek bir ekibimiz var. Sizlerin bizlere layık gördüğünüz bu görevi büyük bir toplumsal sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. İşin, çalışmanın, üretimiz bir plan ve program olduğunun bilincinde olarak, protokollerin ritüellerin ve demagojinin iş ve eylem olmadığı biliyoruz. Bu nedenle bizlere layık gördüğünüz bu tarihi görevin bilincinde olarak, bu kentin sakinlerine sahiplerine ve kentin tarihine karşı bir sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. Kucağında yaşadığımız bu memleket bizim cennetimizdir. Bu bilinç ve samimiyet içerisinde tüccarımızın sanayicimizin ve kentimizin sorunlarına yaklaşacağız.” Şeklinde konuştu.

 

“KATILIMCI VE DEMOKRATİK ANLAYIŞ SÜRECEK”

 

“Ekonomide değişim hareketi sanayicimizi, tüccarımızın ve iş adamlarımızın ufkunda bir alan açmak ve bir zihniyet değişim ve dönüşümünü sağlayarak, kentteki diğer meslek örgütleri ve STK’larla katılımcı ve demokratik bir anlayış temelinde hareket edecektir. Bizler biliyor ve inanıyoruz. Barışın ve kardeşliğin sıcaklığında erimeyecek buz yoktur. Bu nedenle işimizde çalışma tarzımızda eylemlerimizde savaşın simsiyah dili değil, barışın kardeşliğin güzelliğin kucaklayıcı dili ve anlayışı temel felsefemiz olacaktır. Bizlere oy veren vermeyen, perde arkasında bizler için çalışan, emek harcayan ve samimiyet sınavı veren tüm tüccar ve sanayicilere saygılarımızı sunuyorum.” 


Orhan AŞAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim