ŞEHRİVAN GÜNCEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - ÖNDER ALTINAL - Van’ın son dönemlerin en çarpıcı hizmetlerini yapan Edremit Belediyesi yaz sezonuna kısa bir süre kala yapılan hizmetleri paylaştı. Özellikle sahil bandı gibi projeleri, sahildeki işgalin bitmesi ve ilçenin turizm merkezi olması yönünde birbirinden önemli hizmetlerin hayat bulduğu Edremit’te tam 5 kilometreye varacak olan sahil bandı projesiyle Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, Edremit’i İstanbul’un Bebek’i haline dönüştürmek istiyor.   

 

EDREMİT’TE BÜYÜK DEĞİŞİM SÜRÜYOR...

 

Van büyükşehir olduktan sonra sınırları genişleyen ve Van Gölü’ne olan sahilleri ile Van’ın en gözde ilçelerinden bir tanesi olan Edremit, bu yaz daha da görkemli bir ilçe haline gelecek. Edremit Belediyesi’ne yapılan görevlendirmenin ardından göreve gelen Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, kış ayı boyunca gösterdiği dirayetli duruşu ve çalışmalarıyla bu az Edremit’i Van göz bebeği haline getirecek. Sahil bandı projesi ile akıllarda yer edinen Çiçekli, bu projenin 5 kilometreye çıkarılarak, Van’a yakışır bir sahil yaptıklarını söyledi. Çiçekli Edremit için, “Bizim arzumuz Edremit’i İstanbul’un Bebek’i gibi, Van’ın göz bebeği yapalım ve yeni bir merkez ortaya çıkaralım” İfadelerine yer verdi.

 

Van’ın son dönemlerin en çarpıcı hizmetlerini yapan Edremit Belediyesi yaz sezonuna kısa bir süre kala yapılan hizmetleri paylaştı. Özellikle sahil bandı gibi projeleri, sahildeki işgalin bitmesi ve ilçenin turizm merkezi olması yönünde birbirinden önemli hizmetlerin hayat bulduğu Edremit’te tam 5 kilometreye varacak olan sahil bandı projesiyle Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, Edremit’i İstanbul’un Bebek’i haline dönüştürmek istiyor.  

 

Van büyükşehir olduktan sonra sınırları genişleyen ve Van Gölü’ne olan sahilleri ile Van’ın en gözde ilçelerinden bir tanesi olan Edremit, bu yaz daha da görkemli bir ilçe haline gelecek. Edremit Belediyesi’ne yapılan görevlendirmenin ardından göreve gelen Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, kış ayı boyunca gösterdiği dirayetli duruşu ve çalışmalarıyla bu az Edremit’i Van göz bebeği haline getirecek. Sahil bandı projesi ile akıllarda yer edinen Çiçekli, bu projenin 5 kilometreye çıkarılarak, Van’a yakışır bir sahil yaptıklarını söyledi. Çiçekli Edremit için, “Bizim arzumuz Edremit’i İstanbul’un Bebek’i gibi, Van’ın göz bebeği yapalım ve yeni bir merkez ortaya çıkaralım” İfadelerine yer verdi.

 

ÇİÇEKLİ: İŞGALCİLERİ TEMİZLEDİK

 

İlçede bir kahvaltı salonunda basınla bir araya gelen Çiçekli, ardından belediye tarafından yapımı devam eden sahil bandını gezdi. Burada açıklamalarda bulunan Çiçekli, basın buluşmasında belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatma fırsatı bulduğunu söyledi. Çiçekli şu ifadelere yer verdi: "Geçen seneden beri Edremit’i turizm, gastronomi, kültür, sanat ve spor şehri yapma yönünde bir vizyonumuz olduğunu her fırsatta ifade ettik. Bu kapsamda da bütün adımlarımızı attık. Geçen sene şubat ayından itibaren 30 yıldan fazla bir süredir sahilimizi gasp eden işgalcileri temizleyerek, vatandaşımızın anayasal hakkı olan sahil ve denizden faydalanma hakkı noktasında 2,5 kilometrelik sahil bandımızı vatandaşın kullanımına açtık."

 

ÇALIŞMALAR YÜZDE 99 ORANINDA TAMAMLANDI

 

Sahil bandı çalışmalarının yüzde 99 oranında tamamlandığına işaret eden Çiçekli, kısa sürede sahil bandının açılışını gerçekleştireceklerini ifade etti. Çiçekli, “Sahil bandı olarak başlayan projemizin içeriğini zenginleştirdik. Piknik mesire alanımızı ikinci etap olarak hayata geçirdik. Bu alanımızda yakın zamanda bitecek. Her fırsatta kentimizin sıkıştığını, kentte yeni alanlara ihtiyaç olduğunu belirtmiştik. Bizim arzumuz Edremit’i İstanbul’un Bebek’i gibi, Van’ın göz bebeği yapalım ve yeni bir merkez ortaya çıkaralım. Bu noktada da ticari akslara ihtiyaç vardı. Bu alanları da kent siluetine uygun hale getirdik.” diye belirtti.

 

“DEVAMI GELECEK” MESAJINI VERDİ

 

Yapılan çalışmalar ile sahil bandının 5 kilometreye kadar çıktığına işaret eden Çiçekli, bu alanda yürüyüş alanı, bisiklet parkuru ve yeşil alanlarla birlikte birçok alanı hayata geçirdiklerine işaret etti. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan marinayı devir aldıklarını söyleyen Çiçekli bu alanda da ışıklandırma ve yenileme çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi. Çiçekli şöyle konuştu: “Denize sırtını dönen vatandaşımızın, denize yüzünü dönmesi ve denizin nimetlerinden faydalanmasını sağladık. Ramazan ayı içerisinde inşallah bahsetmiş olduğum bu 5 kilometrelik alanın açılışını Edremitlilerin, Vanlıların, bölgenin ve turizm beldesi olan ilçemize gelen yabancı misafirlerimizin hizmetine açacağız. Bildiğiniz gibi İranlı misafirlerimizin kent ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Turizm ile kentimize yabancı insanların daha fazla gelmesi ve burada daha uzun süre kalmaları için daha fazla gayret gösteriyoruz.”

 

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Binicilik merkezi ve halk plajlarını açtıklarını belirten Çiçekli, bu dönüşümün devam edeceğini söyledi. Çiçekli, “Van’ı tam anlamıyla güneş, deniz ve kum yani deniz turizm çizgisinde Van’ı istenilen yere getireceğiz. Ben bu anlamda bizimle bu hedefimizde bize destek veren bütün yerel basın mensuplarımıza teşekkür ederim. Yaptığımız çalışmalarda basınımız her zaman yanımızda oldu. Şunu da unutmadan söyleyeyim. Sahilimizin açılışı için tam bir tarih veremeyeceğim. Ancak ramazan ayı içinde açılışını yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca şimdiden tüm Edremitli ve Vanlı vatandaşlarımızı Edremit’te yapacağımız ramazan etkinliklerimize bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

PERSONELİN PARASI HİZMETE DÖNÜŞTÜ

 

Hayata geçirdikleri projelerin bütçeleri hakkında da bilgiler veren Çiçekli şöyle konuştu: “Daha önce paranın yarısı personele veriliyordu. Şu anda bu oran yüzde 21’lerde. Bu da şu anlama geliyor. Biz kaynağımızı aldık birilerin hatırına birilerini işe almadık, orada dirayet gösterdik. Oradaki kaynağı vatandaşımızın hizmetine ayırdık. Bize çok baskı geldi. Şunu işe alın, ben bunun tanıdığıyım falan diye. Bizde herkese nezaketli bir şekilde burası bize emanettir. Ben buradaki kaynağı Allah rızası için buradaki ümmetin menfaatine harcamakla mükellefim. Düşünün 150 kişilik personelin 1 aylık maliyeti 330 bin liranın üzerinde. Bir belediyeye aylık olarak 300 binin üzerinde bir kaynak geldiği zaman bütün bu hizmetlerin yapılmasına yetiyor. Kaynaklar verimli kullanıldığı zaman her türlü çalışma yapılabilir.”

 

ÇİÇEKLİ: FİTNELERE MÜSAADE ETMEDİK

 

Şu ana kadar gelen bütçe ve harcamalarla ilgili de konuşan Çiçekli, "Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Edremit Belediyesi’ne geçen sene yaklaşık 30 milyona yakın bir kaynak geldi. İstedik ağaç geldi. Ki istenildiğinde eskiden de geliyordu. İstedik, vatandaşlarımıza asfalt yapmak için kaynak geldi, parke taşlarımız geldi. Kışın kardeş belediyelerimizden buralara sosyal destekler geldi ve yeşil alanlar yapıldı. Dolayısıyla devlet-millet kaynaşmasıyla, Doğu-Batı birliğiyle, Kürdün, Türk’ün, Laz’ın, Çerkez’in birliğiyle güç doğdu. Bu güçte vatandaşımıza hizmet olarak yansıdı. Fitnelere müsaade etmedik, inşallah bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımız Allah rızası için gerçeği, doğruyu, hizmeti ve onun için hizmetkar olanı gördü. bundan sonra da böyle muamele edileceğine de inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim