Van'ın Erciş ilçesine İşletme Fakültesi binası ve Van Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin bina yapımı 2017 yılı yatırım programına alınırken, dogalgaz müjdeside verildi.

Van'ın Erciş ilçesine  dogal verileceği müjdesini sosyal medyada paylaşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, İşletme Fakültesi binası ve Van Veteriner Fakütlesi Hayvan Hastanesinin 2017 yatırım programına alındığını belirtti.  
 
Van'ın  Erçiş ilçesindeki Tugay Komutanlığından kalma dört derslikli bina İşletme Fakültesinin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmadığı için sorunlara neden oluyordu.  İdari ve akademik personelin ihtiyacını dahi karşılayamayan binada sosyal faliyetlerde yapılamamaktaydı. Ercişlilerin ve Üniversite yönetiminin sorunu ilettiği Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi yaptığı görüşmler sonucunda, İşletme Fakültesi için proje çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu fakültenin  ihtiyacını karşılayacak 4412 metrekarelik modern bir proje 2017 yatırım planına alındı. 
 
Ayrıca Van Veterinerlik Fakültesi ihtiyacını karşılamak üzere 6834 metrekarelik  hayvan hastahanesi de 2017 yılı yatırım programına alındı.
 
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi sosyal medyada yaptığı açıklamada: 'Üniversitemiz için Kalkınma Bakanlığı ile görüşerek Erciş İşletme Fakültesi binası ve Van  Veteriner Fakütlesi Hayvan Hastanesinin binasını yatırım programına aldırdık.İnşallah hızlı bir şekilde fakülte inşaatlarına başlanılıp, kısa zamanda hizmete alınacaktır.  paylaşımında bulundu.
 

ERCİŞ'E DOGALGAZ MÜJDESİ
 
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi sosyal medyada : "Enerji Bakanlığı ve EPDK ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Erciş ilçemize Doğalgaz verilmesine karar verildi.
 
Erciş belediyesi Meclis kararının alınması ve ilgili şirkete müracatını sağlayarak Doğalgaz verilme süreci çalışmalarını başlattık.Hayırlı olsun" paylaşımında bulundu

Editör: TE Bilisim