Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında deniz otobüsleri ile Akdamar adasına yaptığı seferlere 16 Nisan'da tekrar başlıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gidiş-dönüş ücreti olarak 10 TL'ye hizmet verecek olan deniz otobüsleri, her Cumartesi ve Pazar günleri Edremit Marina'dan hareket edecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından geçen yıl uygulamaya konulan, kent halkını ve turistleri 2 deniz otobüsü ve 2 gemi ile Akdamar Adası ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yılda 'Mavi Tur'larına devam edecek. İlk seferlerine 16 Nisan’da başlayacak olan deniz otobüsleri, Cumartesi ve Pazar günleri yurttaşları belirlenen saatlerde Edremit marinadan alarak Akdamar adasıyla buluşturacak. Cumartesi ve Pazar günleri iki gidiş, iki dönüş şeklinde yapılacak olan seferlerde 10 TL ücret alınacağı belirtilirken,  talebin artması durumunda seferleri arttırmaya gidecek.

 

Ucuz ve güvenilir bir şekilde deniz otobüsü ile yurttaşları ve turistleri Akdamar adası ile buluşturacak olan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, turistik geziler ile hem kent halkını hem de adayı görmek isteyen turistleri eşsiz Van Gölü manzarası ile de buluşturacak. 16 Nisan’da ilk seferlerine başlayacak olan Hezil ve Tamara adlı deniz otobüsleri, talepler doğrultusunda Adır ve Çarpanak adalarına da seferler düzenleyecek. 

Editör: TE Bilisim