Demokratik Özgür Kadın Harekâtı (DÖKH) üyeleri FeqiyeTeyran parkı önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Kürt Yüksek Konseyinin diplomasi komitesi üyesi İsa Hüso’nun uğradığı saldırıya tepkilerini dile getirdi. Daha önce bu gibi saldırıların yaşandığını belirten DÖKH üyesi Leyla Işık, önümüzde ki süreçte de saldırıların devam edeceği kuşkusunu taşıdıklarını söyledi.

Kürtlere yapılan saldırıların suçlularının cezasının verilmesi ve bir an önce yargı karşısına çıkarılması gerektiğini söyleyen Işık “90'lı yıllarda Türkiye'de Hizbullah ile devletin birlikte yaptıkları katliamlar, faili meçhuller bugün Rojava'da El Kaide'ye bağlı güçlerle yapılıyor. 30 Temmuz günü sabah saatlerinde Rojava Kürtlerinin yerel önderlerinden ve Kürt Yüksek Konseyinin diplomasi komitesi üyesi olan Sayın İsoHuso uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmiştir. Sayın İsoHuso' ya yapılan bu saldırı Rojava halkının şahsında Kürt Halkına yapılmıştır. Bu Terörist saldırıyı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Rojava’daki bu saldırının, Fransa, İngiltere, ABD ve Türkiye olmak üzere egemen güçler tarafından desteklendiği bilinmektedir. Daha önceki süreçlerde de Kürtlere karşı bu yönlü bir saldırı politikası izlenmiştir. Zilan, Roboski katliamı ve Fransa'da 3 Kadın Devrimcinin katledilmesi ve bu yapılan katliamların faillerinin yargı önüne çıkarılmaması Kürtlere yapılan bu saldırıların bundan sonrada devam edeceği kuşkusunu taşımaktadır.”dedi.

 

“HÜKÜMET ZAMAN KAYBETMEDEN ADIM ATMALI”

 

Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun iyileştirilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Işık, “Bir yandan bu saldırılar yaşanırken diğer yandan KCK tarafından yürütülen tek taraflı sürece karşılık AKP hükümetinin halen hiç adım atmaması toplumda ve Kürt Halkında kuşku ve endişe yaratıyor. KCKyaptığı açıklamada bu sürecin mimarı olan Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun iyileştirilmemesi, cezaevi koşullarının düzeltilmemesi ve hükümetin demokratik adımları atmaması halinde 1 Eylül'de sürecin değişebileceğini açıklamıştır. Biz kadınlar olarak hem bu faili meçhullerin aydınlatılmasını hem de AKP hükümetinin zaman kaybetmeden adım atmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık 5 dakika oturma eylemi yaparak sessizce dağıldı.


Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim