Edremit Belediyesi tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde katledilen ve cenazesi bir hafta boyunca sokak ortasında bekletilen 11 çocuk annesi Taybet İnan'ın adının verildiği kreşin açılışı kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Edremit Belediyesi, Silopi ilçesinde katledilen ve cenazesi bir hafta boyunca sokakta bekletilen 11 çocuk annesi 57 yaşındaki Taybet İnan adını yeni açtığı kreşe verdi. Kreşin açılışına, aralarında HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, KJA aktivistleri, Barış Anneleri İnsiyatifi üyelerinin de olduğu çok sayıda kadın katıldı. Taybet İnan Kreşi'nin açılışında konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, bölgede yürütülen savaş konseptiyle beraber genç, kadın yaşlı, çocuk demeden katliamların gerçekleştirildiğini belirterek "Taybet Ana Kürdistan'da devlettin yürüttüğü vahşetin sembol isimlerinden biri oldu. Cenazesi bir hafta sokakta kurda kuşa yem olacak şekilde karanlık güçlerce alınmasına izin verilmesine izin verilmeyen Taybet Ana'nın cansız bedenine çocuklarının dahi yaklaşmasına izin verilmeyerek on metre uzağında izlemesine sebep olan bir vahşeti Kürt halkına yaşattı. Ve devlet bu cenazenin altında ezilmiş durumdadır. Taybet Ana'nın cenazesi tüm vahşetin karşısından dimdik durarak Kürt halkına ve Kürt kadınına sembol olmuş durumda. " dedi.

 

Özgökçe ayrıca Edremit Belediyesi'nin insani değerlere sahip çıkarak katledilen Taybet İnan'ın ismini yaşatmak adına böylesi bir çalışma yaptıklarından dolayı da kendilerini kutladıklarını belirtti. Özgökçe'nin konuşmasının ardından Taybet İnan Kreşi'nin açılış kurdelesi Barış Anneleri İnsiyatifi üyelerinin de katılımıyla kesildi. Açılışta konuşan Barış Anneleri İnsiyatifi adına konuşan Zekiya Kaya da Edremit Belediyesi'nin Silopi'de katledilen 57 yaşındaki Taybet İnan adındaki annenin isminin kreşe verilerek ölümsüzleştirilmesini takdir ettiklerini belirtti. Kürt kadınana dönük bu dönemde gerçekleşen saldırıların 57 yaşındaki 11 çocuk annesi Taybet İnan'ın katledilerek cenazesinin bir hafta boyunca sokakta bekletilmesinin vahşetin zirvesi olduğunu belirten Kaya, hiçbir saldırının ve katliamın Kürt halkını özgürlük ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçiremeyeceğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim