Büyükşehir yasası ile kurulan İpekyolu ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, muhtarlar ile her zaman birlikte çalışacaklarını belirtti.

 

Yeni kurulan İpekyolu ilçesine bağlı mahalle muhtarları kahvaltıda AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ile bir araya geldi. Kahvaltıya muhtarların yanı sıra AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras’ta katıldı. 23 mahalle muhtarının katıldığı kahvaltıda konuşan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, muhtarlar ile bundan önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte çalışacaklarını söyleyerek, “Bugün bu kahvaltıda beraber olmamamızın sebebi kaynaşmadır. Aramızda İl Başkanımız Abdullah Aras’ta bulunmaktadır. Sıkıntılar üzerinde durup sorunları çözmeye çalışacağız. Burada artık birlikte çalışacağız, bu kahvaltı bir tanışma ve kaynaşma vesilesi olsun. İnşallah önümüzdeki zamanlarda tekrar beraber olacağız ve sıkıntılarımız bir bir çözmeye çalışacağız. Bizler artık buradayız ne zaman bir sıkıntınız olursa bizler burada sizleri bekliyor olacağız.” Dedi.

 

ARAS: BAŞBAKAN HER YERDE VAN DİYOR

 

Tanışma toplantısına katılan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise muhtarlara Başbakan’ın Van’da düzenlediği mitinglere katılımdan dolayı teşekkür ederek, Başbakan Erdoğan’ın Van’dan memnun ayrıldığını belirtti.

Aras, “Başbakanımız Van’ı çok önemsiyor ki bu konuda Doğu’nun incisi ve geleceğini ili diye her yerde Van’dan bahsediyor. Bildiğiniz üzere 2 yıl önce bugünlerde Van ikinci bir deprem yaşadı. Ama insanlarımız bu konuda çok unutkan oldukları için bunun pek bir farkında olamıyorlar. İnsan kelimesinde de geçtiği gibi insan unutkanlık anlamına gelmektedir. Ancak bu unutkanlığın iki çeşidi vardı. Bir tanesi iyi olan bir unutkanlıktır. Neden diyeceksiniz? Çünkü biz bu hayatta zamanı geldikçe büyüklerimizi, sevdiklerimizi, ailemizden anne ve babalarımızı kaybediyoruz. Bizler bu şekilde çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz insanlarımızı kaybedince biz bir daha bu acıyı asla unutamayız diyoruz. Ama zaman öyle bir geçiyor ki bu acıyı unutuyorsunuz. Daha sonra düğünler oluyor, mutlu anlar yaşanıyor, eğleniyorsunuz ve bu acıları bu geçmişi unutuyorsunuz. O yüzden bu unutkanlık iyi bir unutkanlıktır. O vicdan azabıyla, o acıyla yaşamıyorsunuz ve unutuyorsunuz bu acıyı. Bunun dışında bir unutkanlık daha var ki bu unutkanlık bizim hiç tavsif etmediğimiz bir unutkanlıktır. Yapılan iyiliklere karşı bir teşekkür etmeme ve bu iyilikleri de çok çabuk bir şekilde unutmaktır. Bunları neden anlatıyorum. Bizler iki yıl önce 2 büyük deprem yaşadık. Bunlardan bir tanesi de 9 Kasım’da gerçekleşen bir depremdi. O sıralarda herkes hemen hemen bu memleketi terk ediyordu, insanlar bu sokaklarda yaşayamıyordu. Fazla uzatmayayım, biz bu memleketi 2 yıl içerisinde öyle bir toparladık ki, deprem sürecinde Van nüfusu 1 milyon 20 bin iken, depremden sonraki Van nüfusu 1 milyon 60 bin olmuştur. Şayet bu kadar erken bir toparlanma olmasaydı, bu kadar iyi bir duruma çıkmasaydık, sizce bu insanlar geri dönerler miydi. Hatta daha fazla insanımız bu memlekete gelirler miydi? Giden İnsanların hepsi bir daha geri dönmeyeceğini, gittikleri yerlerde yeni evlere sahip olduklarını ve orada artık işlerine devam edeceklerini söylüyorlardı. Ama bizlerin bu tezi, bizleri yanılttı.” Dedi.

 

ARAS: ARAMIZDAKİ BİRLİKTELİĞİN TEMEL SEBEBİ İSLAMDIR

 

Başkan Aras yıllardır Kürdü, Türkü, Azeri’si Kuresinlisiyle tarih boyunca kenetlendiklerini ifade ederek, hiçbir iradenin bu kenetlenmeyi bozamayacağının altını çizdi.

Aras, “Aramızdaki bu birlikteliğin temel sebebi nedir? İslam’dır. Hepimizin bu konudaki ortak paydası Allah’ın dinine mensup olmamızdır. İkincisi ise bizlerin bu şekilde geri gelmemizi sağlayan hükümettir. Hükümetimiz ve Başbakanımız Van için en iyi şeyi yaptı. Başbakanımız her yerde Van diyor başkada hiç bir şey demiyor. Ve her yerde söylediği gibi ‘Van için 6 kat trilyon para sarf edildi.’ Bu paralar ve yardımlar Vanlıya helali hoş olsun. Bizim tüm yaralarımız sarıldı mı? Elbette ki hayır sarılmadı. Ama bizler bu kalan yaraların sarılması için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Nankörlük yapacak kadar bizlerin yaraları sarıldı, teşekkür edeceğimiz kadar yardımlar yapıldı. Dün yine muhtarlarımıza da söyledim. Hükümetimiz bu memlekete olan hiçbir yardımını ve projelerini ertelemedi. Yaptıklarının yanı sıra yapmaya da devam etti. Çok şey getirdi, yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Kuskunkıran geçidi, Edremit’te 5 bin kişilik spor kompleksi, bunları yanı sıra Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında bulunana ve temeli atılan ve belki de çoğumuzun ne olduğunu bilmediği bir inşaat yapılıyor ve yükseliyor. Bu yeni yapılan bir hastanedir. Ve bu hastane Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden daha büyük olmanın yanı sıra daha kaliteli ve daha yeni bir hastanedir. Bunun dışında yapılan yeni müze, yapımı devam eden ve inşallah bitirilecek olan çevre yolu. Sahil yolu yapılıyor. Bunların hepsinin yanı sıra hepinizin en büyük sorunlarından bir tanesi olan işsizlik sorunudur. İnşallah bu yeni yapılan tekstil kent ile bu işsizlik sorununa da çözüm olamaya çalışacağız. Ki bu yapılanların hepsi hiçbir şekilde depremle alakası olamayan yapımlardır. Uzun uzun anlatmaya gerek yok sizler bunların hepsini görüyorsunuz.” Dedi.

 

ARAS: BU İNSANLAR OLDUĞU ZAMANDA APO VARDI

 

Çözüm süreciyle ilgili de bilgiler veren Aras açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

 

“30 yıldır yaşanan bu kirli savaş 40 bin insanımızı bu kara toprağa teslim etti. Sonuç ne oldu. Bu 30 yıllık kirli savaş sürecinde nice Cumhurbaşkanları gelip geçti. Bu süreç içerisinde nice Başbakanlar gelip geçti. Bunun dışında nice İçişleri Bakanları, Genel Kurmay Başkanları gelip geçti. Ama bu gelip geçenlerinin hiç biri bu sorunu çözmeye cesaret edemediler, bu taşın altına ellerini koymadılar. Bu insanlar olduğu zamanda Apo vardı, şimdide var. Bu insanlar Apo’yla diyaloga geçemezler miydi? Ama bu büyük lider geldi ve insan kanını dökmek haramdır dedi. Bu olayı Allah’ın izniyle çözeceğiz dedi ve bu işin baş aktörü olan Recep Tayyip Erdoğan’dı ve Allah’ın yardımıyla da bu olaya sıcak baktı ve 6-7 aydır hamdolsun ki Türkiye’de cenaze sesi yok. Allah var siz akşam evinize gittiğiniz zaman ve eşinizle beraber tam yemeğe oturduğunuz zaman televizyondan bir cenaze haberi geliyordu. İster dağda olsun ister ovada olsun bu haberi duyduğunuz zaman yemek sizlerin ve bizlerin boğazına diziliyordu. Ama şimdi ise rahat bir şekilde geziyor, toplantılar yapıyor ve yemeğimiz boğazımızdan rahat ve huzurlu bir şekilde geçiyor. İşte o yüzden söylüyorum hakkı haklıya vereceksiniz. Buna karşı çıkanlar oldu ama o yılmadı ve yaptıklarına yenilerini ekleyip yoluna devam etti ve ben Allah’a hesap veririm dedi.”

 

ARAS MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR İSTEDİ

 

Demokratikleşme paketiyle ilgilide açıklamalarda bulunan Aras: “Bu paket ile birlikte birçok alada değişiklikler yaptı ve yenilikler getirdi. Başta seçim barajı olsun, seçme seçilme hakları olsun, andımız olsun bunlarda değişiklikler ve yenilikler yaptı. Bunların dışında en büyük sorunlardan bir tanesi olan başörtü sorunudur. Hamdolsun ki bunu da kaldırdı. Artık Meclise bile başörtü ile giren milletvekillerimiz var. Daha önce kimlerin başörtüsüne karşı olduklarını ve başörtüsünü büyütüp ve insanları dışladığını sizler benden daha iyi biliyorsunuz. İşte bu sorunların hepsi ortadan kaldırıldı. Başbakan bu konuda Vanlılara soruyor ben daha ne yapayım. Alın size Van alın size yaşam tarzı ben daha ne yapayım diyor. Bunların hepsi yapıldı, ama bunların dışında sadece bir madde kaldı oda resmi okullarda anadilde eğitimdir. Sorarım size üniversiteler devlet okulları değil midir? Evet devlet okullarıdır. Hatta ve hatta başbakanlığa değil cumhurbaşkanlığına bağlı olan yerlerdir. Peki, buralarda anadilde eğitim veriliyor mu? Veriliyor. Bu Üniversitelerde Kürtçe eğitim veriliyor mu veriliyor. Hem de devlet okulları olmalarına rağmen. Peki, bu çocuklarınız yarın öbür gün ne olacaklar. Size sorarım şimdi; Kürtçe eğitim veren bir okul açılsa siz çocuklarınızı gönderir misiniz? Göndermezsiniz. Çünkü o okullarda eğitim verecek öğretmenler bulamazsınız. Önce o zemin hazırlanacak ki sizlerde çocuklarınızı gönderesiniz. Şimdi Kürtçe seçmeli ders midir? Evet derstir. Ama o eğitimi verecek öğretmenler bulunmamaktadır. Bunun zemini ancak zamanla olacaktır. Bu şekilde devlet anadilde eğitime asla karşı olmadığı göstermektedir. Allah’ın izniyle bu problemde zaman la aşılacaktır. En başta da bahsettim, yapılan iyiliklere teşekkür etmemiz lazım. Yapılan bu iyiliklere dille teşekkür etmemiz lazım. Bizim toplumumuzda bu pek görünmüyor ama bizlere yardımcı olanlara dilimizle teşekkür etmemiz lazım. Elinizi vicdanınıza koyun ve bunun kararını verin eğer ki vicdanınız başbakan diyorsa o zaman o bir teşekkür hak ediyordu. Bu teşekkürlerden bir tanesi şifai olan teşekkürdür. Yani sözlü teşekkürdür. Bunun dışında birde fiili olan bir teşekkür var. Bizim de başbakana bir fiili teşekkürümüz var oda önümüzdeki seçimlerde elimizi vicdanımıza koyarak sandık başında bu teşekkür borcumuzu vermemiz gerekiyor. Van gelecek olan AK kadroların nasıl olduklarını ben size uzun uzun anlatmayacağım. Eğer ki bunu görmek istiyorsanız, Kayseri’ye, Malatya’ya bakın. Eğer ki Allah nasip ederse biz burada kazanırsak bu yapılan yardımların daha fazlası yapılacaktır. Ama özelde emin olun ki Başbakan Van için daha fazla çalışacak ve her şeyini ortaya koyacaktır. Bizim kapımız her zaman sizlere açıktır ve her zaman sizleri bekleriz.” Şeklinde konuştu.  


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim