AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. Erdoğan, İstanbul seçimine yapılan itirazla ilgili "Seçimin neredeyse bütünü usulsüz. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bazı televizyon, kamera tespitleri var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

RUSYA İLE İLİŞKİLER

"Rusya'da sizin de yakından izlediği yoğun bir temas içindeyiz. 2010 yılında teşkil ettiğimiz üst düzey konsey toplantıları devam etmektedir. Bu toplantı Sayın Putin'le yılbaşından itibaren üçüncü yüz yüze bir görüşmeyi gerçekleştireceğimiz görüşme olacak. Suriye başta olmak üzere uluslararası ve ikili konuları ele alacağız."

"Türk ve Rus iş adamlarımızla da bir araya geleceğiz. Vize serbestisi de gündemimizde yer alan hususi bir başlık. Tır şoförleri için uygulanan vize muafiyetinin acilen devreye girmesi, daha sonra tüm vatandaşlarımız için gündeme alınması gündemimizde."

TERÖRLE MÜCADELE

"Bir gece ansızın gelmesi gereken, gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Bu ziyaretimizde özellikle baş başa görüşmemizde ele alacağımız konularımızdandır."

NETANYAHU'YA TEPKİ

"Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Bugüne kadar yasal olarak yaptıkları hiçbir şey yok. BM'nin aldığı kararlara da aykırıdır. Tabii Amerika'yı arkalarına alarak bu adımları atmışlardır. Başkent konusunda da arkasında Amerika yer almıştır. Golan'da da Batı Şeria'da da aynı adımları görüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nden buna bir şey gelmiş midir, hayır! Bu işi oldubittiye getirmek istemektedirler. Ortadoğu'ya karanlık gelecek hazırlamaktadır. Batı Şeria, Filistin topraklarıdır."

İSTANBUL SEÇİMİ

"Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Biz bu bilgilerle TV tespitleri var. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müracaat edilmesi gereken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz."

"SAVCILIKLARA DUYURULAR VAR"

"Örgütlü müdahale içinde savcılıklara duyurular var. Savcılıklar bunun da gereğini yapacaktır.Sandıkta hırsızlıklar var. YSK'ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahale yönelik. Her iki kanaldan bu iş yürütülecektir."

AFİŞ TARTIŞMASI

"Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Niçin 'Teşekkürler İstanbul' pankartları asıldı tartışması yaşanıyor. Bir seçim geçilmiş, İstanbul haklına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Ama bütün mesele, YSK'nın son noktayı koyduğu andır. Biz bu konularda rahatız. Bizim İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal bir şey yok."

Kaynak: Haberler

Editör: TE Bilisim