Türkiye’de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla ‘Gönül elçileri’ projesi kapsamında 81 ilde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. 

 

Türkiye’de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ‘Gönül elçileri’ projesi kapsamında 81 ilde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Van Valiliği katkılarıyla Erciş yolu üzerinde bulunan Topaktaş Köyü  ağaçlandırma sahasında 2 bine yakın fidan dikimi yapıldı.  

 

Düzenlenen etkinliğe Vali İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan, Vali yardımcılarının, Merkez İlçe Kaymakamlarının  ve kurum amirlerinin eşlerinin yanı sıra, Tuşba Kaymakamı ve valiliğin hizmetinden yararlanan çocuk, genç, yaşlı, şehit yakınları ve gaziler, koruyucu aileler ve birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. 21 Mart Orman Haftası kapsamında tüm illerde aynı anda Orman İl İşletme Müdürlüklerinin belirlediği alanlarda fidan dikimi yapıldı.

 

‘HANIMEFENDİYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Programda Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Engin Çakma, dikilen fidanların kurumaması için fidan dikmenin püs noktalarını anlattı. Çakmak’ın ardından bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan, düzenlenen projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatıldığını belirterek, “Hanımefendiye teşekkür ediyoruz. Türkiye’de şuanda 81 ilde aynı andan bu çalışma başlatıldı. İnşallah çocuklarımıza, gençlerimize temiz bir hava, güzel bir orman sunmuş olacağız. Van ilimizde biz bu çalışmayı başlattık. İnşallah güzel bir orman olacak.” İfadelerini kullandı.

 

 

Taşyapan’ın ardından kısa bir açıklama yapan Tuşba Kaymakamı, Ramazan Kurtyemez, düzenlenen projenin bugün itibarıyla Türkiye’nin tüm illerinde aynı anda başladığını kaydederek, “Bizler burada onlarca gönül elçisiyle birlikle on binlerce fidan diktik. Projede katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimleri gerçekleşti. Bir grup öğrenci aynı zamanda Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’ın anısına da fidan dikti. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim