ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ - Van Gölü Havzası’na dair yaptıkları farkındalıklarıyla öne çıkan Vangölü Aktivistleri, Van TSO işbirliğiyle "Van Gölü için bir adım da sen at" sloganlıyla başlattıkları yürüyüş etkinliğinin ikinci parkurunu tamamladı.  

Gönüllüler, göldeki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Van Gölü için bir adım da sen at" sloganlı başlattıkları etkinliğin ikinci parkurunu tamamladı. Özellikle Van Gölü'ndeki kirliliğe dikkat çekmek ve ‘Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması için gölün çevresindeki 430 kilometrelik yolun ikinci parkurunu tamamlayarak farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Gönüllülere parkurun ikinci etabında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’da eşlik etti. İlk parkurda 13 saatte 40 kilometre yol kat ederek Gevaş ilçesine ulaşan gönüllüler, ikinci parkurda 12 saatte 40 kilometre yol kat ederek Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne bağlı Alacabüyük Köyü’ne ulaşarak ikinci parkuru tamamladı. 

ÖZEL: SİZDE GELECEĞE ADIM ATTIN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’nün çevresini adım adım yürüyerek hem büyük bir farkındalığa hem de daha önce denenmemiş bir çalışma yaptıklarına dikkat çeken Özel, toplamda 430 kilometre yol yürüyeceklerinin anımsattı. Özel, Van TSO işbirliğiyle yeni bir etkinliğe daha imza atıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Vangölü Aktivistleri Derneği ve Van TSO işbirliğiyle başlatmış olduğumuz etkinliğimizin ikinci parkurunu tamamladık. İkinci parkurumuza ilk pakurda bıraktığımız yerden devam ederek 12 saatte 40 kilometre yürüyerek Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne bağlı Alacabüyük Köyü’ne ulaşarak bitirdik. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ikinci parkurda bizlere eşlik etti. İkinci parkurda insanların ilgisi gün geçtikçe artıyor, sosyal medya ve kamuoyunda bizlere destek veren birçok insanımız var. Bu anlamda insanların bizlere destek vermesi bizleri mutlu ediyor. Her geçen gün sayımız artıyor. Van Gölü’nün korunması ve bu değerlerin bilinmesi noktasında farkındalık yaratan etkinliklerimize devam edeceğiz. Buradan halkımıza çağrımızdır, sizde gelecek nesillere daha iyi bir Van Gölü ve temiz bir dünya bırak için sizde geleceğe adım attın diyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: VAN GÖLÜ’NÜN KORUNMASI VE ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Van Gölü’nün korunması ve önemine değinen Özel, “Amacımız Van Gölü’ne dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Van Gölü etrafında 430 kilometre yol kat edeceğiz. Van Gölü, bölgenin, ilimizin ve ülkemizin en önemli değeridir. Van Gölü’nü koruyamazsak, bölgemizin, ilimiz ve çevre illeri olumsuz yönde etkilenecektir. Buradaki etkinliğimizin temel amacı; Van Gölü’ne farkındalık ve ilgi arttırmaktır ve en önemlisi bölge halkının sahiplenmesi ve eşsiz zenginliği bilmelerini, korumalarını hedefliyoruz. Maalesef gün geçtikçe kendi elimizle kendi değerimizi kirletiyoruz. Yeterli sahiplenmeyi topluma aşılayamazsak bu değeri kaybetme riskimiz var. Buradaki etkinliğimizin hedefi kamuoyunda ve toplum nezdinde değerlerimize sahip çıkma noktasında bu bilinci oluşturmaktır. Gölümüzün önemine vurgu yapmak, insanların ne kadar değerli bir göle sahip olduklarını aşılamamız lazım. Buradan halkımıza büyük bir görev düşmektedir, kirletmeyeceğiz ve halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Halkın bilinçlendirmesinin yanında ‘Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkartılarak bu değere toplum olarak sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim