Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Halep’te yaşanan katliama dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi ve basın açıklaması yaptı.

 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, son zamanlarda Halep’te artan sivillerin katledilmesine dikkat çekmek için Beşyol Dabbaoğlu Parkında fotoğraf sergisi ve basın açıklaması yaptı. Halep’te yaşanan katliamı resimlerle anlatan inisiyatif üyeler adına basın açıklaması yapan İnisiyatif üyesi Şeref Akbulut, Ortadoğu’da terör örgütlerinin işlediği cinayetlerin devam ettiğine dikkat çekti. Akbulut, “Müslümanların yaşadığı bir ülkeden Müslümanların yaşadığı bir başka ülkeye, Müslümanların yaşadığı bir şehirden Müslümanların yaşadığı bir başka şehre ateş düşüren bu katliamlar son günlerde Halep'te alevlendi. Öncelikle belirtmek gerekir ki; bölgede yaşanan bu katliamın sorumlusu en başta Israil ve onun çıkarları doğrultusunda hareket eden ABD, İngiltere, AB ve Rusya'dır. Bunu görmeden yapılacak her türlü değerlendirme gerçekleri halı allına süpürmedir.” Dedi.

 

AKBULUT: AMAÇ BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRME

Afganistan'dan Libya'ya, Suriye'den Sudan'a İslam coğrafyasında Müslüman kıyımı yapan ABD'nin ve Rusya'nın Müslüman kıyımı yapan terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelenin göstermelik olduğuna vurgu yapan Akbulut, “ABD önceliğindeki Koalisyon Güçleri'nin derdi katliamları engellemek değil, Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmektir. Irak, 2003 ABD işgalinden sonra can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Suriye 201 1 Mart ayından itibaren can ve mal güvenliğinin olmadığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge ülkelerinin topraklarının kendi kutsal toprağı olduğunu iddia eden İsrail'in her iki ülkede yaşanan bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek aymazlıktır. Aynı şekilde bir damla petrolü bir damla insan kanından daha değerli gören emperyalistlerin bu kaos ortamında payının olmadığını düşünmek ayrı bir aymazlıktır.” Diye belirtti.

 

“BU COĞRAFYADA HUZURUN, KARDEŞLİĞİN YENİDEN İNŞA EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Öte yandan bölge ülkelerinin yaklaşık yüz yıldır kendi halklarına karşı adil bir yönetimin sergilemediklerini belirten Akbulut, “Farklılıkları yok saymaları tek tip bir kimlik dayatmaları bin yılı aşkın kadim bir kardeşliği sıkıntıya sokmuştur. Araplar, Farslar. Türkler, Kürtler ve diğer toplulukları bu coğrafyada bir arada tutan İslam kardeşliğidir. İçerisinde inkâr, asimilasyon ve ötekileştirmenin olduğu bir anlayışın İslam Kardeşliğinden söz etmesi hem mümkün olmadığı gibi inandırıcı da değildir. Bu coğrafyada huzurun, kardeşliğin yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Bunun yolu bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan Arapların, Farsların, Türklerin. Kürtlerin ve diğer toplulukların ırkçılık ve mezhepçilik bataklığına düşmeden hakkı üstün tutarak yeniden bir araya gelmeleridir. ABD, AB, Rusya ve İsrail'in parmağının olduğu her müdahale bu coğrafyayı daha da yaşanmaz hale getirecektir.” Şeklinde konuştu.  

 

AKBULUT: BARIŞ VE HUZUR IRKÇILIK DAYATMAYAN İSLAM BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞİR

Akbulut şu ifadelere yer verdi: “İşgaller, cinayetler ve katliamlarda yitirdiğimiz çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi ve ihtiyarlarımızı geri getirmemiz mümkün değildir. Ama yeni işgallerin, cinayetlerin ve katliamların olmasının önüne geçilebilir. Ateş, sadece düştüğü yeri yakmaz. Ateş, azıcık da olsa vicdanı. Yüreği olan, azıcık da olsa anne ya da baba olmayı bilen herkese dokunur. Ateş, azıcık da olsa İslam ahlakından nasiplenmiş herkese dokunur. Bu coğrafyanın tüm vicdan ve merhamet sahipleri, bu coğrafyanın insanlıktan ve İslamlıktan nasibini almış tüm yiğitleri, Arap'ı ile Fars’ı ile Kürd'ü ile Türk'ü ile bir araya gelmelidir. Barış ve huzur bu coğrafyada yaşayan halkların samimi istek ve gayretiyle gerçekleşir. Barış ve huzur ırkçılık dayatmayan, mezhepçilik dayatmayan İslam Birliği ile gerçekleşir. Bunun haricindeki her türlü arayış çıkmaz sokaktır. Bunun haricindeki her türlü arayış Arap'ın, Farssın, Kürt'ün, Türk'ün; Şii'nin, Sünni'nin kanının akmasıdır.”

 

“13 MİLYON İNSAN GELİR GETİRECEK HER TÜRLÜ İMKÂNI KAYBETMİŞTİ”

Ankara, Bağdat, Şam ve Tahran arasında; ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve İsrail'den bağımsız bir müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini ifade eden Akbulut, “Ülkemizde ve İslam coğrafyasında bulunan yabancı üslerin ve silahlı unsurların öncelikle faaliyetleri denetim altına alınmalı ve daha sonra tasfiye sürecine gidilmelidir. Tüm İslam ülkelerinde, hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, temel insan hak ve hürriyetlerinin temini için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması da bir zarurettir. Suriye’de beş yıldır devam eden iç savaşta 500’e yakın insan hayatını kaybetmiş, 2 milyon İnsan yaralanmış, 10 milyon insan muhacir ve mülteci durumuna düşmüş, 13 milyon insan gelir getirecek her türlü imkânı kaybetmiştir. Van Sivil dayanışma inisiyatifi olarak Halepli kardeşlerimizin hem acılarını paylaşmak hem de kamuoyu oluşturarak onlara maddi ve manevi destek sağlayabilmek, onlar için dua etmek, onların yanında olduğumuzu göstermek için 6-8 Ekim tarihlerinde "Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları" fotoğraf sergimiz burada tüm halkımızın ziyaretine açıktır. Kamuoyuna duyurulur.” Diye belirtti. Yapılan açıklamanın ardından Akbulut fotoğraf sergisinin 3 gün boyunca süreceğini ve Van halkını sergiye davet etti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim