Van Halk Sağlığı Müdürü çalışanları ile birlikte 1200 çam fidanını toprakla buluşturdu. Özalp yolu üzerindeki Sıhke TOKİ civarında bulunan büyük bir alanda yeni bir orman oluşturmak için Ekim 2013’te kolları sıvayan Müdürlük ikinci ekimi de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Fidan dikimine Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ve kurum çalışanları katılırken bin 200 fidan toprakla buluştu. Fidan dikimin ardından konuşan İmren, ormanların yaşamın kaynağı olan oksijen üretimindeki önemine değinerek Van halkının daha iyi bir havaya sahip olabilmesi amacıyla Ekim 2013 tarihinde oluşturmaya başladığımız GARD ormanına 11 Nisan 2014 tarihinde 1200 çam fidanı daha eklendiğini belirtti.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, ayrıca Kronik Solunum Yolu Hastalıklarının dünyadaki önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek bu hastalıklarla mücadelede ülkelerarası iş birliğinin geliştirilmesi GARD (Türkiye Kronik Havayolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı) organizasyonu ile yapıldığını belirtti. Türkiye GARD kapsamında “Türkiye Kronik Havayolu Hastalıkları (ASTIM-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı” geliştirilmiştir. Eylem planının geliştirilip uygulanmasıyla bu hastalıklara bağlı ölümlerin ve beraberinde getirdiği ekonomik yükün azaltılması hedeflenmektedir. Bu programda bizimle birlikte olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Ahmet Özlü, Van İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Van Orman İşletme Müdürü Celil Özkan, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan Toplum Destekli Polis Şubesi de işbirliği içinde oldu. Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu güzel çalışmadan dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

Öte yandan İmren, 2’inci fidan dikiminin yapıldığı bu etkinlik programının devam edeceğini de belirterek, 3’üncü etkinliğe tüm Van halkını Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan fidan dikme etkinliğine davet etti. 

Editör: TE Bilisim