Van Büyükşehir Belediyesi bölgenin en büyük, Türkiye’nin ise en modern hayvan bakımevinin yapımına başladı. Yapımına başlanan ve 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanan hayvan bakım evi, aynı zamanda hayvan koruma yasasına uygun yapılıp kapasite, kalite ve kurulacağı alan itibariyle bölgede tek olma özelliği taşıyacak.

 

Büyükşehir Belediyesi bölgenin en büyük, Türkiye’nin ise en modern hayvan bakım evinin yapımına başladı. Yapılacak olan hayvan bakım evinde, hasta, yaralı, yavrulu, mağdur ve evinden atılmış hayvanların bakımı, tedavisi ve barınma ihtiyaçlarını karşılanacak.

 

"BAKIMEVİ 20 BİN METREKARELİK ALAN ÜZERİNDE İNŞA EDİLECEK"

Yapımına başlanan hayvan barınağı 300 iş gününde tamamlanacak ve 20.000 m2 alan üzerine inşa edilecek. Kapalı alanı 2200 m2 olan ve 200 hayvan kapasitesi olacak bakımevinde, kedi evi ve köpekler için ayrı bir alan oluşturulacak. Hayvan bakım evinde ayrıca doğumhane, yavru bakım odası, ameliyathane, laboratuar, karantina, oturma odası, kedi ve köpekler için gezi alanı, teknik oda ve veteriner odası bölümleri de olacak. Yapılacak olan hayvan bakım evinde 18.000 m2 açık alan üzerine yeşil alan yapılacak, burada huş, yabani iğde, dişbudak, süs elması, sarkık dut, süs eriği, mavi ladin, sarıçam ve piramit mazı gibi ağaçlarında olacağı çeşitli süs bitkisi ve meyve ağaçları dikilerek burada oturma alanları ve misafirlerin keyifli zaman geçirmesi sağlanacak.

 

"AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA ZAMAN GEÇİREBİLECEKLERİ ALANLAR OLUŞTURULACAK"

Bakım Evi'nde Veteriner hekimler tarafından, sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve kulak küpesi takılması işlemleri ile aşılama esnasında kuduz, iç-dış parazitlerine özellikle insan sağlığı için büyük tehlike oluşturan kistte karşı ilaç uygulamaları yapılarak, kontrolsüz çoğalmaların önüne geçilecek. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşı, muayene, tedavi ve sahiplendirme çalışmaları da burada yürütülecek, her türlü ihtiyaçları karşılanacak, barınma ve tedavi süreçleri uzman ekipler tarafından takip edilecek. Tesisin bu şekilde dizayn edilmesi barınağı ziyaret eden vatandaşların, barınak sakini hayvanlarla birebir temas etmeleri ve hayvan sevgisinin gelecek nesillere aşılanması yönünde de önemli bir başlangıç yapılacak. 

Editör: TE Bilisim