Seçim çalışmaları kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni ziyaret eden HDP heyeti, öğrencilere memleketlerinde oy kullanmaları için ulaşım desteği sunacaklarını belirterek, oylarını kullanma çağrısında bulundu.


Seçime sayılı günler kala Van’da HDP seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında, HDP Van Milletvekili Adayı Nadir Yıldırım, Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’nın yanı sıra HDP’li yöneticiler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne giderek, öğrencilerle bir araya geldi. İlk olarak Üniversite Rektörü Peyami Battal ile bir araya gelen HDP heyeti, ardından kampüste öğrencilerle buluştu. Burada kısa bir konuşma yapan HDP’li aday Nadir Yıldırım, HDP’nin AKP’yi iktidardan düşürdüğünü, fakat AKP'nin zoraki bir biçimde iktidarı elden bırakmamaya çalıştığını ifade etti.

'HEPİNİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ'

Yıldırım, AKP hükümetinin devreye koyduğu savaş konseptini Kürdistan'da ve muhalif kişiler üzerinden yürüttüğünü belirterek, "AKP, baskı, savaş ve otoriter bir rejim ile iktidarını sürdürmeye çalışıyor. 1 Kasım başta gençler olmak üzere Türkiye'deki tüm demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü ve muhalif kesimlerin sorumluluğunda olup, tüm inanç, kültür ve etnik kimlikler açısından tarihi bir dönüm noktasıdır. 1 Kasım'da özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye için hepinizin desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu. Seçimlerde tüm gençleri oy kullanmaya çağıran Yıldırım,  son olarak, memleketlerine giderek oy kullanacak olan gençlere ulaşım desteğinin sağlanacağını duyurdu.

Editör: TE Bilisim