Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yarın yapılan olan ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ında katılacağını 'barış' mitingi öncesi el broşürleri dağıtarak halkı mitinge davet etti.

 

Bildiri dağıtımından önce konuşan HDP İl Eşbaşkanı Derya Hayva, amaçlarının kamuoyu oluşturmak olduğunu, herkesin barışa duyarlı ve haberdar olabilmesi gerektiğini söyledi. Başlayan bildirimi dağıtımı ardında yöneticilerin ve milletvekillerinin ayrı ayrı caddeler üzerinde bildiri dağıtmaları ve vatandaşlarla sohbet etmeleri ile devam etti. Bildiri dağıtımına HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva, HDP Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Remzi Özgökçe, HDP-DBP İl ve İlçe Yöneticileri katıldı.

 

HDP POLİSİDE 'BARIŞ' MİTİNGİNE DAVET ETTİ!

Cumhuriyet Caddesi üzerinde dağıtımlar devam ettiği sırada HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, cadde üzerinde görev yapan polislerin yanına gitti. Polislere el ilanı veren Dilekçi, "Barış mitingimize sizleri de bekliyoruz" Dedi. Dilekçi'nin el ilanını alan polisler, "Orada olacağız başkan" Dedi. Yaşanan kısa süreli sohbetin ve esprilerin ardından Eş Başkan dilekçi milletvekilleriyle birlikte kenttin diğer cadde ve sokaklarında el ilanı dağıtmaya devam etti.


Şehrivan Haber - Önder Altınal

Editör: TE Bilisim