ŞEHRİVAN HABER - Dün akşam Van’da meydana gelen elektrik kesintisinin sebebi VEDAŞ tarafından yapılan açıklama ile açıklandı.

 

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) dün akşamda Van’da meydana gelen elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yayınladı. Kesintinin çıkan fırtına sonrası elektrik direklerinin devrilmesinden kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, enerjinin gece saatlerinden yeniden verilmeye başladığını kaydedildi.

 

İŞTE VEDAŞ’TAN YAPILAN O AÇIKLAMA

VEDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Van ilimizde dün (01.02.2017) akşam saat 19:30 civarında yaşanan olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle merkez mahallelere enerji veren İpekyolu Caddesi İstasyon Mahallesi mevkiinde bulunan hattımıza ait 2 (iki) adet direk devrilmiştir. Bu arıza nedeniyle Van merkeze bağlı bazı mahallerde enerji arzında sıkıntılar yaşanmıştır. Ekiplerimiz oluşan arızaya anında müdahale ederek olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtınaya rağmen mümkün olan en kısa sürede geçici de olsa gerekli onarımı yaparak sistemi saat 23:25’de enerjilendirmiş ve tüm mahallelerimize enerji akışını sağlamıştır. Bugün (02.02.2017) geçici olarak giderilen arıza, yıkılan direklerin yerine uygun direklerin dikilip şebekenin aktarılmasına müteakiben tekniğine ve standardına uygun hale getirilerek tümüyle bu bölgeler enerjilendirilmiştir. Yaşanan bu süreç içerisinde enerji akışının sağlanamamasına vatandaşımızın göstermiş olduğu tahammül ve anlayıştan dolayı teşekkür eder, Kamuoyunun bilgilerine sunarız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim