Van'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Valilik bahçesinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Kara, trafiğin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve büyük maddi kayıplara neden olan trafik kazalarının ildeki sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çeken Kara, “TÜİK verilerine göre, ilimizde ölümlü ve yaralamalı kazaların sayısı 2007 yılından 2012 yılına kadar yüzde 55 oranında artmış olup, bu oran Türkiye ortalaması olan yüzde 51 değerinin üstündedir. Bu gerçek, hepimizin trafik güvenliği konusunda çok daha fazla gayret göstermesini mecburi hale getirmektedir” dedi.

KARA: ZABITANIN GÖREVİ SADECE CEZA KESME OLMAMALI
Trafik güvenliği konusunda en önemli görevin mahalli idarelerle birlikte trafik zabıtasına düştüğünü ifade eden Kara, “Trafik zabıtasının görevinin sadece ceza yazmaktan ibaret olmayıp, aynı zamanda eğitim olduğunun da farkındayız. Bu görevin yerine getirilmesindeki en önemli şartın trafik paydaşları tarafından kurallara ve trafik zabıtasının talimatlarına saygı göstermek olduğu unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIYOR
Ölümlü kazaların yüzde 35’inin aşırı hızdan kaynaklandığını belirten Kara, emniyet kemeri kullanımının da ölüm ve yaralanma sayılarında yüzde 47 ila yüzde 60 oranında azalma sağladığını sözlerine ekledi. Şiirlerin okunduğu programda başarılı olan trafik personeli ile sürücülere ödülleri verildi. Beşyol Kavşağı’nda sürücü hataları ve ilk yardım konulu senaryonun gösterildiği program, Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde kurulan stantların gezilmesi ile son buldu. Törene Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Abidin Ertaş, trafik personelleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim