ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ/HÂKİM İNALÖZ-  Afet dönemlerinde ve afet dönemlerinin dışında hayatın her alanında ihtiyaç sahiplerinin yanında olma anlayışı ile kurulduğu günden bu yana vatandaşın yanında olan Kızılay Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. Özellikle deprem döneminde ve sonrasında Van’ın küllerinden doğmasına büyük katkılar sağlayan Kızılay bu sene, “Ramazan’da az çok demeden paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganı ile çalışmalarına devam edecek. Yürütülen çalışmalar hakkında hayırseverler ve ihtiyaç sahiplerine yol göstermeyi hedefleyen Kızılay Van Şubesi Başkanı M. Uğur Demiroğlu basın mensupları ile İl Binası’nda düzenledikleri bir kahvaltıda bir araya geldi. Ramazan’da yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler sunan Demiroğlu, ihtiyaç sahipleri vatandaşların kendilerine ulaşma çağrısında bulunurken aynı zamanda Vanlılara da ihtiyaç sahiplerine umut olma çağrısı yaptı. Vatandaşların da bu büyük yardım hareketine desteğini isteyen Demiroğlu, geçtiğimiz Şubat ayında göreve başlayan tüm yönetimi ile birlikte Van’da ulaşmadık ihtiyaç sahibi kalmaması için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu olması yanında, dünyanın da önemli kuruluşları arasında yer alan Kızılay, Ramazan’da da paylaşmaya ve paylaştırmaya devam edecek. Kötü gün dostu olarak tüm afetlerde, felaketlerde ve ihtiyaç anında vatandaşın yanında yer alan Kızılay, Van Şubesi ile bu Ramazan’a anlam katmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Göreve yeni seçilen Kızılay Van Şubesi Başkanı M. Uğur Demiroğlu ve beraberindeki yönetim bu anlamda hazırlığını yaptığı Ramazan seferberliğini kentteki basın mensupları ile paylaştı.

“RAMAZANA HAZIRIZ”

Ramazan ile ilgili hazırlıklarını kamuoyu ile paylaşan Demiroğlu “150 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılay olarak çalışmalarımız bu Ramazan ayında da sürecek. Yardımlaşma ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, derdi olanla dertlenmenin, gönül birlikteliğinin doyasıya yaşandığı Ramazan ayında da düzenlediğimiz kampanyayla yine binlerce ihtiyaç sahibinin iftar sofrasını bereketlendireceğiz. Van adına 17 Şubat’ta gelmiş olduğumuz görevi 7 yönetim kurulu arkadaşım, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile yürütüyoruz. Bölge Kan Merkezi Müdürümüzün de katılımları ile basın mensubu arkadaşlarımızı tanımak istedik. Ramazan ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlayıp yardıma ihtiyacı olan insanlarımıza ulaşmayı istedik. Sadece afetlerde değil hayatın her döneminde ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olmak bizim en büyük fonksiyonlarımızdan bir tanesidir.” Şeklinde konuştu.

“BAĞIŞLARI DOĞRU ADRESLERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Fitre ve zekât bağışları hakkında bilgiler veren Demiroğlu yardım kolilerinin de hazır halde olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl Ramazan çalışmalarımız kapsamında “Hilal Olsun Türkiye” sloganı ile yola çıktık. Gıda Kolisi Kampanyamız ile Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere farklı içerik ve bedellerde hazırlanan gıda kolilerini yardımseverlerimiz satın alacak, biz de onlar adına bu gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Zekât, Fitre ve Fidye Kampanyamız ile ekonomik durumu iyi olan hayırseverlerimizin dini vecibelerini yerini getirmelerini sağlarken, bağışlarının da doğru adreslere ulaşmasına vesile olacağız.”

FİTRELER KIZILAY İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

“23 liralık fitre bedeli için FİTRE yazıp 1877’ye gönderebilir, fidye bedeli için FİDYE yazıp yine 1877’ye SMS’lerinizi gönderebilir ya da 168 numaralı çağrı merkezimizden “Alo Bağış” hattımız ile iletişime geçebilirsiniz. Kurban Bayramı için de hazırlıklarımızı şimdiden başlatmış durumdayız. Biz basın mensuplarımızı da bu sürece dâhil ederek sesimizi duyurmaya ve yardımları gereken noktalara ulaştırmayı planlıyoruz. Biz Van’da ihtiyacı olan aileleri belirledikçe ve bu ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı arttıkça Van’a da o ölçüde hizmet ve yardım geliyor. Umarım çok güzel işlere imza atabiliriz.”

“VEREN ELİ ALAN EL GÖRMEYECEK”

Yaptıkları yardımları “Veren eli alan elin görmesin” anlayışı ile yürüttüklerini dile getiren Demiroğlu “Bizim sosyal yardımlaşma kurumları ile ortak kullandığımız bir veri tabanımız var. Biz ihtiyaç sahibi olan aileleri bu veri tabanından görebiliyor ve tespit edebiliyoruz. Bununla birlikte artık gelenekselleşmiş olan bir şekilde muhtarlarımız bize başvuru yaparak belirledikleri aile sayısı kadar bizden yardım kolilerini alıp kendileri ulaştırıyorlar. Yaptığımız yardımları ramazan ayında gündüz saatlerinden ziyade daha geç saatlere bırakmayı düşünüyoruz. Çok fazla görünmek istemiyoruz çünkü yapılan yardımın çok fazla göz önünde durmasına gerek olmadığını düşünüyoruz. Kızılay’ın bu en büyük özelliğidir veren eli alan el görmesin istiyoruz. Yaptığımız yardım kolilerinin paketlerinin üzerinde logolarımız var elbette ki ama bunun üstüne daha fazla bu işin reklamını yapmamayı yeğliyoruz.” Diye ekledi.

BİNLERCE AİLEYE GIDA YARDIMI GİDECEK

Bu yıl ki hedeflerinin 4000 paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu belirten Demiroğlu yaptığı açıklamalarda “Giyim konusunda yardımlarımız yine aynı karalılık ile devam ediyor. Göreve başladığımız günden bu yana 3500 kadın ve çocuğumuz giydirdik. Üniversitedeki gençlik kollarımızın yaptığı bu giysi çalışmaları ise 2000’li sayıları geçmiş durumda. Binamızın içerisinde kurmuş olduğumuz bir butiğimiz var. Giysi ihtiyacı olan vatandaşlarımız da gelip buradan kendilerine uygun olan ve ihtiyaç duydukları ürünleri temin edip rahatlıkla kullanabiliyorlar. Biz geçen Ramazan yaklaşık 2500 paketin dağıtımını yapmıştık, bu yıl hedefimiz 4000 paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Van’ın gelişim göstermesi büyümesi ile birlikte buraya yaptığımız hizmetlerde aynı doğrultuda artıyor.”
 

İFTARDA, SAHURDA KAPIYA KADAR YEMEK GİDECEK

“Aşevi Kampanyamız ile Türkiye genelindeki aşevlerimizde pişirilen yemekleri, ihtiyaç sahibi ailelere sunuyoruz. Aşevlerimize gelme imkânı olmayan ihtiyaç sahiplerimizin yemeklerini adreslerine teslim etmeye çalışıyoruz. Bir koltuk altı depomuz var ve biz burada kurduğumuz aş evi ile her gün 400 kişiye yemek gönderiyoruz. Ramazan’da da bu öğün sayısını 2’ye çıkarmayı planlıyoruz.” Gibi ifadeler kullandı.

“BASININ ROLÜ BÜYÜK”

Medya organlarının yürütülen çalışmalara büyük katkılar sunabileceğini ifade eden Demiroğlu “Her dönemde mazlumların yanında olan Türk Kızılay’ın bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor. Bir kanaat önderi ve sorumlu bir medya mensubu olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak. “Bir yerine çok olmanın” güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu ayda, Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şimdiden şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim