Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, kendisini "Uludere olaylarında karar verici" konumda göstermesine tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerel seçim çalışmaları sırasında "Uludere'de 34 kişinin öldürülmesi" olayıyla ilgili yaptığı konuşmada kendisini hedef gösterdiğini belirten Orhan, Uludere olayının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiğini, bu olaydan duyduğu rahatsızlığı da her fırsatta dile getirdiğini bildirdi.

Milletvekili Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Kasım 2011'deki grup toplantısında Van'ın Özalp ilçesindeki Mustafa Muğlalı Kışlası'nın kentteki insanlara yaşattığı olumsuz duyguları paylaştığını ve kışlanın isminin değiştirileceğinin müjdesini verdiğini, "Dersim" gibi, "33 Kurşun" gibi katliamların da bu dönemde olmadığını hatırlattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu konuşmadan birkaç hafta sonra Başbakana, karanlık odaklar cevap mahiyetinde Roboski'yi gerçekleştirdiler. Roboski bizim iktidarımıza karşı yapılan belki de en karanlık olaydır. Bunu her zaman dile getirmiş, her defasında da bu katliamın mutlaka aydınlanması gerektiğini, sorumlular bulunmadan vicdanlarımızın rahatlamayacağını ifade etmişimdir. Roboski katliamında hedef, haksız yere katledilenler olduğu kadar Başbakan ve partimizdir. Ölen insanlar için herkes gözyaşı döktü. Yaşanan sürecin dikkate alınması durumunda bu ve buna benzer olayların neden meydana getirildiği daha iyi anlaşılacaktır."

Orhan, üç gün önce Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, kendisini "Roboski katliamında karar verici" konumuna oturttuğunu ve bu olayın yerel seçimlere malzeme yapılmasının üzücü olduğunu vurgulayan Orhan, şöyle dedi:

"Bu sözlerin bu kadar vicdansızca sarf edilebilmesi nasıl bir ruh halini yansıtmaktadır? Orada yaşanan o acıyı Van belediye seçimlerine malzeme yapmak nasıl bir siyasettir? Ağzından çıkan sözlerin ağırlığını tartamayan bu şahsın vadettiği siyaset hangi derde ilaç olabilir? Bekir Kaya, ayrıca benim istenmediğim yerde olduğumdan bahsetmiş. Kendisi kimi nereden kovuyor? Kendisi Van'a atanmadan evvel Van'la alakası neydi? Ben burada doğdum ve burada büyüdüm. Kendileri ne zaman benden daha fazla Vanlı oldu? Kaldı ki Van'a karşı duydukları muhabbetin derecesini geçen 5 yılda yaptıkları yarım Yamalak icraattan da çok net görebiliyoruz. Siyaseten eleştiri haktır, herkes bu hakkı sonuna kadar kullanabilmelidir."

İftira, hakaret, ötekileştirme, hedef gösterme, insanları kin ve nefrete teşvik eder sözler sarf etme, yandaşlarını "ötekiye" saldırtma gibi tutumların asla hak olarak görülemeyeceğine dikkati çeken Orhan, BDP Van teşkilatının öteden beri şahsını hedef göstermeye ve nutuklarının vazgeçilmezi haline getirmeye alıştıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim