ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – Ünlü Restaurant ve kahve zinciri Moloko, Türkiye'de 8'inci şubesini Van’da açtı. 30 yıllık kahve ustalığı ile Türkiye’de 450 noktaya organik gerçek kahve üretimi gerçekleştiren Moloko, yeni ve ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile sektörde popüler mekânlar arasında yerini alacak yeni şubesini Van’da hizmet vermeye başladı. 2018 yılının Ekim ayı sonu hayata geçirilen Van Moloko Coffee Bistro Resturant; 2.000 metrekare iç mekân, 700 metrekare dış mekân kullanıma sahip olup, 3 katlı şubesi ile Van’a ortalama 4 milyon Türk Lirası yaparak, yeni bir soluk getiriyor. Moloko Coffee Bistro Resturant 450 kişilik oturum kapasitesi, 100 kişilik toplantı alanı ve 50 çocuk kapasiteli oyun parkuru ile misafirlerini ağırlamaya başladı.  İç mekandaki konsept ayrıcalığı, seçkin menü çeşitliliği ve geniş ürün satış yelpazesi ile gıda ve içecek sektöründe fark yaratıyor. 

BİLMEZ: RABBİM HAYIRLI KAZANÇLARA VESİLE KILSIN

Açılış töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bölgemiz inşallah bundan sonra turizmden daha çok pay alacak ve huzurla anılacak bir kent olur. Rabbim hayırlı kazançlara vesile kılsın” dedi.

Ünlü Restaurant ve kahve zinciri Moloko’nun resmi açılış törenine, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, AK Parti ilçe belediye başkan adayları, SP Van İl Başkanı Özay İlhan, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

‘KAHVE İLE HAYATI BİRLEŞTİRDİK’

Fatih Sami Şahin’in verdiği demeçte şunları kaydetti: “30 yıllık kahve deneyimine sahip köklü bir firmayız. Endüstriyel üretimden uzak, tamamı ile organik yöntemlerle en iyi kahve çekirdeklerini kavurarak, kahvenin gerçek tadını sunuyoruz. Bununla beraber çeşitli bitki çayları (organik), sıcak ve soğuk içecekler ve organik salep üretiyoruz. Şuana kadar 450 noktaya ulaştık. Mağazalaşma sürecimiz ise 2015 yılında başladı. İlk olarak Coffee Shop tarzında ilerledik, ardından dünya mutfağını ekleyerek şubeleşmeye devam ettik. Van’da ise üzerinde uzun süre çalıştığımız; gerek Ar-Ge, Ür-Ge çalışmaları, gerekse müşterilerimizin talepleri ve zamanın ihtiyaçları ile yeni konseptimizi oluşturarak, hizmet ve faaliyetlerimize başladık. 2.000 m2 alana sahip Van Şubemizi; iş dünyası, aileleri, akademik ve eğitim camiası, bayanlar, çocuklar ve yaşlılarımıza varıncaya kadar geniş kitlelere hitap edecek bir konseptte oluşturduk. 100 kişilik toplantı ve organizasyon salonu ayrıca konumlandırdık, burada tam profesyonel donanımlar mevcut, böylece gerek iş dünyası gerek eğitim dünyasına veya bireysel ve çok amaçlı ihtiyaçlara hizmet verme imkânı oluşturduk.” dedi.

‘KAHVE İLE SANATI BİRLEŞTİRDİK’

Şahin, “Mağazamızın 3. katında oluşturduğumuz ‘Kültür ve Sanat Galerisi’ ile kültürel ve sanatsal eserlerin sergilenmesi ayrılacağını sunduk.  Çocuklar için büyük bir oyun alanı düşünüldü. Aynı zamanda çocuk gelişim uzmanı istihdam ederek çocukların uzman refakatinde eğlenerek zamanlarını geçirmelerine destek sağladık. Bunun dışında çocuk menüleri ile gelen tüm misafirlerimizin huzurlu vakit geçirmelerini sağladık. Özel tasarım aksesuarlar, kahve, çikolata, oyuncak ve hediyelik eşya gibi bir çok obje ile alışveriş yapılabilecekleri bir konsept oluşturduk.” dedi.

‘EN İYİ USTALAR İLE FARKLI LEZZETLERİ SUNAN MUTFAK HİZMETİMİZ’

Şahin, “Türkiye’nin en ünlü aşçıları ile birlikte Van için çok özel bir menü hazırladık. Yerinden ve yöresinden kahvaltılar, Anadolu ve dünya lezzetlerine kadar pek çok damak tadına hitap eden kapsamlı bir menü oluşturduk. Bu konseptimiz ile Van halkına ayrıcalık ve yeniliklerle dolu, uzun yıllar hizmet etmeyi umuyor ve diliyoruz. Moloko olarak çok sayıda şube yerine; az ama hizmet değeri yüksek şubeler açma taraftarıyız.  Bu nedenle oldukça seçici ve özverili olmaya çaba gösteriyoruz. Marka sahipleri olarak 7/24 şubelerimize destek veriyor, sürekli eğitim, sürekli denetim ve gelişimi destekleyecek her alanda aktif yer alıyoruz. Son olarak “temel amaçlarının hedef alındığı, değerlerinin doğru yöntemlerle yönetildiği, birlikten doğan güce inanan yatırımcılar ve alanında uzman kişilerin önderliği ile işbirliği içinde olmak istiyoruz.” diye konuştu.  

VAN HALKINA KAVUŞTURMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ

Van Moloko Coffee Bistro Restaurant yatırımcısı Ümit Esengül ise; Van’da gerçekleştirdikleri yatırımdan ve böylesine kapsamlı bir mekânın halkımıza kavuşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktarırken, yeniliklerine tüm hızıyla devam edeceklerini Moloko’yu Van halkına kavuşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.  

MOLOKO NEDİR?

1946 yılında ticari hayatına Hacı Ahmet Şahin ile başlamış, 1989 yılında ise Türkiye’nin en büyük 3’üncü Sagra Special Bayii olarak kahve ve çikolata sektöründe faaliyet göstermiştir. 2001 yılından itibaren horeka sektöründe cafe danışmanlığı, kahve dağıtımı ve otomat hizmeti veren firma kahve sektöründeki taze kahve anlayışını oluşturmak ve Türkiye piyasasındaki görülen eksiklikleri gidermek amacıyla günlük kahve kavurmaya başlamış.

2011 yılında “Moloko” markasının Türkiye isim hakkını almıştır. Moloko Coffee Türkiye 200 ün üzerinde ürün çeşidiyle dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinden yüzde yüz arabica olarak kahveler üretmektedir. Ayrıca doğal meyve ve bitki çaylarını da üreten firmamız, horeka ve perakende sektörüne yeni bir anlayış ve kalite getirmiştir. Günde 5 ton üretim kapasitesine sahip firmamız tüm ürünlerini siparişe göre günlük olarak üretmektedir.

Moloko Coffee Türkiye 2013 yılında başladığı kahve dükkânları zinciri oluşturmasının alt yapısını tamamlayarak 2015 yılından itibaren Franchise vermeye başladı.

Birçok toplumsal kurumdan ödüller alan şirketimiz 2006 yılında Basketbol Federasyonundan “Topluma En Faydalı İnsan” ödülünü, Ticaret Sanayi Odasından Onur Ödülünü, A.S.G ’den en başarılı temsilci ödülünü alan Moloko, 2012 yılında en çok vergi veren 150 mükellef arasına girmeyi başarmış.

Editör: TE Bilisim