Dernek Başkanı İbrahim Köseoğlu, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, 93 üyesi bulunan derneklerinin çözüm sürecini sonuna kadar desteklediğini söyledi.

Ülkede bulunan 53 bin dolayındaki muhtarı da bu süreci desteklemeye davet eden Köseoğlu, bölgede yaşanan çatışma ortamının ve akan kanın durması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

 

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN”

 

‘Herkes elini taşın altına koysun ve ne olursa olsun bu süreç barışla bitsin’ diyen Köseoğlu, sürece destek amacıyla hafta sonu 74 üyesi ile Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra salı günü yapılacak AK Parti grup toplantısına katılmayı planladıklarını kaydetti.

Köseoğlu, bu yıl tüm miting alanlarında coşkuyla kutlanan Newrozun da barışın sembolü olması temennisinde bulundu.

 

“VAN DEPREMİNDEKİ GİBİ BİRLİK OLALIM”

 

Van merkeze bağlı Karagündüz köyü muhtarı Özer Polater ise kentte 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra tüm ülkenin birlik olup Van'a yardıma koştuğunu ve ecdat ruhunun yeniden canlandığını bildirerek, “Biz çözüm sürecinden de umutluyuz. İnşallah, tıpkı Van depremindeki gibi tüm ülke birlik olarak hareket edersek yıllardır çektiğimiz acılardan kurtulacağız” diye konuştu.

 

Önder ALTINAL-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim