ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK)ile görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi, 18 Kasım tarihinde hayatını kaybeden Milli Halterci Naim Süleymanoğlu ismini verdiği parkın açılışını yaptı.

 

Selimbey Mahallesi Samet Arvasi Sokakta düzenlenen toplu açılış töreninde Naim Süleymanoğlu parkının yanı sıra 30 okulda yapımı tamamlanan parklarında açılışı yapıldı. Açılışta konuşan İpekyolu Belediyesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, göreve geldikleri günden bu yana belediye olarak yeşil alan ve parklara önem verdiklerini söyledi. Birçok mahallede ve ilçe şehir merkezinde birçok park yaptıklarını söyleyen Öztürk, 30 okulda da çocuklar için parklar yaptıklarını ifade etti.

 

PARK YAPIMI DEVAM EDECEK

Öztürk, “İpekyolu Belediyesi olarak yeşil alan ve parklar ile ilgili çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. 4 dönüm üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi kardeşlik parkımız da bitmek üzere. Nisan ayı içerisinde bunun açılışını yapacağız. Halilağa Mahallesinde yapmış olduğumuz parkta bitmek üzere. Bu parkımızın açılışını da 2 Nisan tarihinde yapacağız. Parkımızın ismini Yüzüncü Yıl Parkı koyduk. Van’ın kurtuluşunun yüzüncü yılında açılışını yapacağız.” diye konuştu. Ailelerin huzurlu bir şekilde zaman geçirebilecekleri parkları yapmaya devam edeceklerini aktaran Öztürk, bugün Naim Süleymanoğlu Parkı ve 6 aylık süreçte yapımını tamamladıkları 30 okuldaki parkın açılışını yaptıklarını söyledi.

 

“ÇOCUKLUĞUMUZUN CEP HERKÜLÜ’YDÜ”

Öztürk şöyle konuştu: “Bugün açılışını yaptığımı parklardan bir tanesi Naim Süleymanoğlu parkı. Hepinizin malumu tüm Türkiye tarafından sevilen Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz haftalarda hakkın rahmetine kavuştu. Buradan Allah rahmet diliyoruz. Herkes tarafından sevilen ve herkesin kalbinde gönlünde yer edinmiş birisiydi. Bizim çocukluğumuzda Cep Herkülü’ydü. Bizlere, ülkemize ve toplumumuza büyük mutluluklar yaşattı. Kendi küçük ama yüreği büyük insanın kendinden büyük yüklerin altına nasıl girip bize o sevinci yaşattığını çok iyi biliyoruz. Bizde bugün bir vefa olarak Naim Süleymanoğlu ismini parka verdik. Van’da en azından bir vefa olarak Naim Süleymanoğlu ismini burada yaşatalım dedik. Allah’tan rahmet diliyorum tekrar. mekanı cennet olsun.”

 

Konuşmanın ardından kesilen kurdele ile parkın açılışını yapıldı. Açılış sonrası parkı gezen Öztürk ve beraberindekiler parkta zaman geçiren aileler ve çocukları ile sohbet etti.

 

Açılışa; İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim