Bediüzzaman Said Nursi'nin yakın akrabalarından, Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur, "cemaat" diye bildikleri yapının hükümeti yıkmak veya ele geçirmek için darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, "Üstat, her zaman asayişe yardımcı olmayı istemiş ve kesinlikle hiçbir zaman hükümeti, devleti ele geçirmek gibi bir yapısı olmamıştır" dedi.

 

Okur, yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ın hükümete yönelik darbe girişimi olduğunu söyledi. "Cemaat" diye bildikleri yapının, hükümeti ele geçirmek için darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Okur, "Biz 17 Aralık için her zaman söylüyoruz. Bu, bir darbe girişimidir yani cemaat bildiğimiz yapı, hakikaten hükümeti yıkmak veya ele geçirmek için darbe girişiminde bulundu" diye konuştu. Okur, bunu söz konusu yapıya yakın televizyon kanalındaki görevliler köylerine geldiğinde de röportajda söylediklerini kaydederek, "Maalesef bunu kesip istediklerini gösterdiler. Hakikaten hükümete karşı bir darbe girişimidir. Bunu bütün dünya biliyor" ifadesini kullandı.

 

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşantısının dünyaca bilindiğini anlatan Okur, Nursi'nin her zaman hükümetin asayişine yardımcı olunması konusunda mesajlar verdiğini anımsattı. Okur, şöyle devam etti: "Üstat, her zaman asayişe yardımcı olmayı istemiş ve kesinlikle hükümeti, devleti ele geçirmek gibi bir yapısı olmamıştır. Bunu kesinlikle kabul etmemiştir. Her zaman 'Devletiniz ne olursa olsun, itaat etmelisiniz' demiş. Bize verdiği mesajlar hep bu yönde. Tabii biz bu mesajları üstadın yanında yetişmiş talebelerinden aldık. Kesinlikle üstadın hükümeti ele geçirmek gibi bir hareketi olmamıştır. Üstadın talebeleri de her zaman söylediler ve söylüyorlar. Hiçbir zaman böyle bir niyetleri olmamış, her zaman hükümete ve asayişe yardımcı olmuşlar."

 

"RİSALE-İ NUR KİTAPLARINI SADELEŞTİRİP TAHRİP ETTİLER"

"Gülen Hareketi"nin Said Nursi'nin eserleri Risale-i Nur kitaplarını sadeleştirdiğini hatırlatan Okur, bu durumdan çok rahatsız olduklarını dile getirdi. Okur, şunları kaydetti: "Bu eserleri sadeleştirdiklerinde 'kendilerini ön plana çıkarma ve üstadın devri, Risale-i Nur'un devri bitti' gibi manalar ortaya çıktı. Nurs köylüleri olarak hepimiz de rahatsız olduk. Biz mevcut hükümeti ciddi destekliyoruz çünkü daha önceki tek parti ve CHP zihniyetini yaşadık. Babalarımız, dedelerimiz de bize anlattı. 19 defa üstadı zehirleyen zihniyete destek veren kim olursa olsun, biz bunu benimsemiyoruz, kabul etmiyoruz. Risale-i Nur, Kuran'ın malıdır. Kuran ise arşıl azime bağlıdır. Kimsenin eli yetişmez. Risale-i Nur, menfaat için veya cennete gitmek için dahi okunmamalı. Sadece Allah rızasını kazanmak için okunmalı."

 

"MEVCUT HÜKÜMETLE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ, İFTİHAR VE DUA ETMEK LAZIM"

Nurs köyünün her dönem ziyaretçi akınına uğradığını aktaran Okur, AK Parti hükümetinden önce köyde sadece bir misafirhane olduğunu ve bunun devlet eliyle kapatıldığını belirtti. Hükümetin desteğiyle köye 3'üncü misafirhaneyi yapmaya başladıkları bilgisini veren Okur, "Ülkenin dört bir yanından Nurs köyüne akın var. Geçen yıl hesapladık. 80 bin insan Nurs köyünü ziyarete gelmiş. Mevcut hükümetimiz geldi, çok şey değişti. Bununla iftihar ve dua etmek lazım. Yol, sağlık ve eğitim, her alanda yatırımlar yapıldı" şeklinde konuştu.

 

"SAİD NURSİ'NİN AKRABALARI OLARAK HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ"

Said Nursi'nin yakın akrabalarından Sabri Okur da Bediüzzaman Hazretleri'nin meslek itibarıyla siyasetten uzak durduğunu ve tamamen iman hizmetiyle meşgul olduğunu anlattı. Said Nursi'nin vatan ve milleti alakadar eden meselelerde daima müspet hareketi esas aldığını ve buna kuvvet verdiğine dikkati çeken Okur, şu değerlendirmede bulundu: "1950 seçimlerinde sandığa bizzat gidip o zaman vatan, millet ve din için Demokrat Parti'ye açıktan rey vermiş ve desteklemiştir. Bu, asla siyaset değildir. Belki siyasetler üstü din ve vatanı alakadar eden en geniş dairelerde dahi istikametin bir esasıdır. Demokrat Parti'yi desteklemenin lüzumunu ifade eden mektuplar kaleme almıştır. Bu günlerde de onun güzide talebe ve varisleri demokrat manasının şimdi mevcut AK Parti hükümetinde tahakkuk ettiğini belirtip, açıkça mevcut hükümete destek veren beyanatlar neşrettiler.

 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin akrabaları bizler de bütün kuvvetimizle vatan, millet ve din lehinde ve ona çok faydalı hükümetimizi destekliyor ve dualar ediyoruz." 

Editör: TE Bilisim