Van'da yayın hayatını sürdüren Öz Haberci Gazetesi'nin 8. yıl dönümünü kutladı. Söz konusu gazetenin sahibi Murat Çurku yaptığı açıklamada gazetecilik mesleğinin zorluklarına değindi. Gazetenin 8, gazetecilik hayatının ise 30’uncu yılını kutlayan Çurku iki ayrı pasta keserek gazetecilere güzel saatler yaşattı.

 

Deneyimli gazeteci Murat Çurku’nun 30. Ve Öz Haberci Gazetesi’nin 8.yıldönümü dolayısıyla Van Urartu Oteli’nde bir kutlama yapıldı. Kutlamaya Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir, Osman Nuri Yıldız, Yusuf Cansever ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Açılış konuşması yapan gazeteci Çurku: ”Her sene geleneksel olarak Öz Haberci Gazetesinin yıl dönümü yapıyorum. Bu sene de Öz Haberci Gazetesinin 8. Yılını gazeteci arkadaşlarla beraber geçirmek istedim” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasının devamında“ meslek hayatımda 30. Yılına girdim. Bu süre çapında ve 30 yıl içinde bana destek çıkan değerli Van halkına ve gazeteci arkadaşlarım ve ağabeylerime, beni yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gazetecilik Mesleğinin zor şartlarını anlattı “Gazetecilik hayatımızda gecemizi gündüzümüzü vererek haber peşinde koşarak halkımıza doğru ve ilkeli haber yaparak, insanlarımıza doğruları yansıtmak için çabalıyoruz, çabalayacağız.” Diğer yandan Çurku, gazetecilik yaşantısındaki iyi ve kötü günlerini gazeteci arkadaşlarına anlattı. Konuşmasının sonunda ise gazeteci arkadaşlarına ve bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Daha sonra söz alan Doğan Haber Ajansı (DHA) Bölge Müdürü Feyat Erdemir, yaptığı konuşmasında gazeteci arkadaşların bu tür organizasyonlarla bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. Erdemir: ”Murat Çurku yıllardır bu bölgede gazetecilik yapıyor. Çok deneyimli olan bu arkadaşımızın Öz haberci gazetesinin 8. Yıldönümünü ve gazeteci dostum Murat Çurku’nun da 30. Yıl dönümünü kutluyorum. Bu güzel geceye bizi de davet ettiği için teşekkür ederim.” diye konuştu. Yapılan konuşmalar ardından pasta kesimine geçildi. Ardından bir araya gelen gazeteciler birer kısa konuşma yaparak meslekte yaşadıkları iyi ve kötü anlarını anlattı ve program sona erdi


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim