Dünyada pandemi boyuta ulaşan korona virüsünden korunmak için en iyi yöntem evde izole olmak olarak değerlendirilirken, yetkililer de salgının yayılımını durdurmak için ‘evde kal’ çağrıları yapıyor. Öte yandan işlerini aksatmadan çalışan ecza depoları da sağlık için büyük mücadele veriyor. Van’da hizmet veren Alliance Heathcare Ecza Deposu, bu süreçte gerek ilaç gerekse de maske dağıtımı için büyük çaba gösteriyor. Eczane ve Sağlık Müdürlüğü tarafından istenen ilaçlarını ilgili hastanelere sevkiyatını yapan Alliance Heathcare Ecza Deposu, COVİD-19 ile mücadele döneminde 52 çalışanla sahada yer alıyor. Alliance Heathcare Ecza Deposu Van Subesi Eczacısı ve Mesul Müdürü Esin Akarsu Orunç, çalışmaları ve süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

52 ÇALIŞANLA DEV TESİSTE HİZMET

52 çalışan ile zorlu süreçte hizmet verdiklerini ifade eden Akarsu Orunç, “İlaç firmalarından gelen ürünlerin teslim alınarak belirli bir süre korunup eczanelere gönderilmek üzere hazırlık yapan depolarımız COVİD-19 ile mücadele döneminde de 2 bin 600 metrekare alan ve 52 çalışanıyla hizmetine aralıksız devam etmekte. Virus tedavisi gören hastaların Sağlık Müdürlüğü tarafından istenen ilaçlarını ilgili hastanelere sevkiyatını yapmaktayız. Bu süreçte uygun sıcaklık ve nem kontrolleri, soğuk zincir uygulamaları, narkotikler için özel kilitli alanlar oluşturulması, karekod uygulamaları ile personelin periyodik sağlık kontrollerini de göz önünde tutarak önlemler almaya ve hizmetinin sürdürülebilirliğine dikkat etmekteyiz. Bu zorlu süreçte gerek stratejik kararlar, gerek taktiksel kararlar gerekse de operasyonel kararları daha dikkatli almaya çalışırken, her bir çalışanın da sağlık çalışanı olduğuna dikkat çekmek isterim.” Dedi.

“SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ”

Akarsu Orunç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle maskeye hastaların ulaşımında eczanelerin tedarik zincirinin içinde olması sebebiyle ilaç depoları bilgi kaynaklarını, insan kaynaklarını daha hızlı ve etkili kullanmaya çalışmakta. Amacımız bu dönemdeki ilaçlara erişimi her zamanki gibi doğru zamanlama, doğru şekilde ve hasarsız teslimini yapabilmektir. Eczacı olarak Mesul Müdürlüğünü yapmakta olduğum Alliance Heathcare Ecza Deposu Van Şubesinin Bölge Satış Müdürü Ayhan Taşhan Bey başta olmak üzere, depo şefinden çalışan personelinin her biri bu dönemde özverisi ve çabasıyla müşterilerimiz olan eczaneler ve tabi ki hastaların talebine yetişebilmek gayreti içindeyiz. Küresel bir tehdit haline gelen Koronavirus salgının toplum sağlığını tehdit ettiği bu sancılı dönemde sağlık sektöründeki önemli rolümüzün ve sorumluluklarımızın farkındayız. Bu sebeple zorunlu bir durum olmadıkça hepimiz işyerlerimizdeki görevlerimizin başında bulunacağız.”

Editör: TE Bilisim